Putin: Rusia trebuie să elimine ameninţările la adresa securităţii sale şi să dezvolte noi arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia va respinge orice tentativă de perturbare a echilibrului strategic mondial, precum sistemul antibalistic al NATO, şi va pune accent pe dezvoltarea de noi arme, a declarat vineri Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni tradiţionale anuale cu şefii complexului militaro-industrial rus.

„Obiectivul nostru este de a neutraliza în mod eficient toate ameninţările militare la adresa securităţii Rusiei, precum sistemul antirachetă balistic strategic al NATO, conceptul de război mondial fulger şi cel de război informaţional“, a atras atenţia preşedintele rus, citat de portalul Sputnik şi postul RT.

„Vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a menţine echilibrul strategic şi balanţa de putere în lume“, a continuat liderul de la Kremlin în faţa şefilor armatei ruse, în contextul în care Rusia este vizată de sancţiuni din cauza anexării de la Ucraina a peninsulei Crimeea şi implicării în conflictul din Siria.

Potrivit lui Putin, măsurile necesare menţinerii echilibrului strategic includ şi dezvoltarea de noi arme, iar Rusia se va orienta spre fabricarea de arme hipersonice şi cu laser.

„Acum, în secolul XXI, pentru a-şi asigura capabilităţile militare, puterile lumii recurg în mod activ la cele mai moderne tehnologii şi la ultimele descoperiri ştiinţifice: lasere, (arme, n .red.) hipersonice, robotică“, a subliniat Putin.

Pe de altă parte, liderul rus consideră că încălzirea relaţiilor între Moscova şi Washington se anunţă dificilă.

„Am auzit declaraţiile preelectroale vizând restabilirea relaţiilor între Rusia şi Statele Unite (…). Este vorba de o cale deloc uşoară, ţinând cont de degradarea în care se găsesc, din nefericire, relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite“, a mai declarat Putin.

Relaţiile ruso-occidentale s-au agravat mult în ultimii ani, Rusia criticând constant extinderea NATO, iar Occidentul denunţând agresiunile militare ale Moscovei.

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite