Putin face orice ca să pună capăt manifestaţiilor împotriva regimului său: Amenzi mai mari pentru protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest în Rusia FOTO EPA-EFE
Protest în Rusia FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri o lege care prevede creşterea amenzilor în cazul unor „infracţiuni la proteste”, relatează Reuters, notând că noua lege este o reacţie de răspuns la manifestaţiile desfăşurate recent în Rusia împotriva actualei conduceri de la Kremlin şi pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi.

Noua lege prevede creşterea amenzii pentru nesupunere faţă de forţele de ordine de la 1.000 la 4.000 de ruble (44.70 de euro) şi cel mult 15 zile de detenţie.

Legea prevede, de asemenea, aplicarea unor amenzi în valoare de până la 20.000 de ruble organizatorilor manifestaţiilor, în cazul în care aceştia încalcă legislaţia cu privire la finanţare.

Peste 11.000 de manifestanţi au fost arestaţi de la începutul acestui an în Rusia.

Luând act de represiunea dusă în ultima lună de regimul Putin, aliaţii de drum ai lui Aleksei Navalnîi - majoritatea aflaţi în prezent în exil în străinătate sau plasaţi în arest la domiciliu - au decis să suspende manifestaţiile până în primăvară.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost încarcerat la 17 ianurie în momentul întoarcerii în Rusia din Germania, unde a stat timp de cinci luni pentru a primi îngrijiri medicale în urma otrăvirii sale cu un agent neurochimic de tip Noviciok.

La 2 februarie, opozantul rus a fost condamnat la închisoare pentru încălcarea liberării condiţionate decise în 2014 la capătul unui proces pentru fraudă. Navalnîi contestă acest dosar şi sentinţa, calificându-le drept motivate politic. El afirmă că nu s-a putut prezenta la poliţie din moment ce se afla în Germania pentru tratament şi a informat autorităţile ruse în acest sens, dar acestea nu au ţinut cont de notificările sale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite