Putin a ordonat serviciilor secrete să stopeze campania occidentală agresivă contra Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi serviciilor secrete ale Rusiei să stopeze politica occidentală agresivă împotriva ţării sale, care conform liderului de la Kremlin are ca obiectiv oprirea dezvoltării economice a Rusiei şi să o supună dictatelor din exterior, relatează TASS.

''Ne lovim de aşa-numita politică de îngrădire a Rusiei. Nu este vorba despre competiţie, care este un lucru firesc în relaţiile internaţionale. Ci este o politică destul de agresivă şi consecventă menită să ne perturbe dezvoltarea, încetinind-o, să creeze probleme de-a lungul perimetrului nostru apropiat, prin provocarea instabilităţii interne, subminarea valorilor care unesc societatea rusă, pentru ca în final să slăbească Rusia şi să o pună sub control extern, exact modul de acţiune pe care-l observăm în unele ţări din spaţiul post-sovietic'', a spus Putin într-o intervenţie la începutul unei şedinţe a conducerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

Autorităţile ruse deţin date despre pregătirea împotriva Rusiei a unor acţiuni provocatoare informaţionale privind combaterea coronavirusului, a anunţat, miercuri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în şedinţa Colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB). „Ştiţi, s-au întreprins şi se întreprind numeroase tentative în acest sens şi vă mulţumesc pentru informaţiile pe care le transmiteţi conducerii politice a ţării în legătură cu pregătirea unor provocări în această sferă” – a declarat şeful statului rus, referindu-se la încercările unora de a pune la îndoială realizările Rusiei în lupta împotriva coronavirusului. 

Vladimir Putin a subliniat că împotriva Rusiei „se desfăşoară o campanie informaţională ţintită, cu acuzaţii categorice şi nefondate pe marginea unei serii întregi de probleme”. „Unele chiar şi absurde, aş spune tot felul de teorii conspirative anecdotice, cu scopul de a pune la îndoială, de exemplu, realizările noastre în domeniul medicinei şi în combaterea coronavirusului” – a adăugat Putin.

   El a criticat încercările de ''a încătuşa'' Rusia prin sancţiuni economice, de a bloca mari proiecte internaţionale, precum gazoductul Nord Stream 2, ingerinţa în viaţa politică şi economică şi în ''procesele democratice''. Această atitudine ''neprietenoasă'' faţă de Rusia nu se limitează la o retorică anti-rusească, ci constă de asemenea în ''acţiuni reale şi practice'', a mai remarcat preşedintele rus.

Putin a vorbit şi despre o ''campanie informaţională'' bazată pe acuzaţii ''nefondate'', dând ca exemplu contestarea vaccinului rusesc acti-COVID-19, precum şi despre securitatea cibernetică, subliniind că spaţiul digital global a devenit scena unei ''competiţii geopolitice foarte dure''.

Făcând apoi o aluzie la opozantul Aleksei Navalnîi şi la manifestaţiile de susţinere a acestuia, liderul de la Kremlin a indicat FSB-ului că este crucial ''să fie trasată o linie clară de separaţie'' între lupta dintre partidele politice şi acele acţiuni ''care nu au nimic de-a face cu democraţia'' şi care caută doar să ''submineze'' stabilitatea şi securitatea ţării.

Navalnîi, despre care Kremlinul susţine că lucrează pentru CIA-ul american, l-a acuzat pe Putin că a ordonat FSB-ului să-l otrăvească anul trecut în august cu substanţa chimică Noviciok.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite