Putin a ordonat sancţiuni împotriva Turciei

Putin a ordonat sancţiuni împotriva Turciei

Vladimir Putin trece la sancţiuni împotriva Turciei

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus sâmbătă sancţiuni împotriva Turciei, inclusiv un embargo asupra anumitor bunuri şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează în Rusia, relatează AP în pagina electronică.

Decretul a fost publicat sâmbătă pe site-ul Kremlinului, după ce Turcia a doborât marţi un avion rus de război.
În document nu se precizează ce bunuri sunt vizate de embargo şi nu sunt oferite detalii.
 
Este dispusă, de asemenea, încetarea zborurilor charter din Rusia în Turcia şi vânzarea de pachete de vacanţă care includ sejururi în Turcia.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin este pe deplin mobilizat să lupte împotriva a ceea Kremlinul consideră o ameninţare fără precedent din partea Turciei, în urma doborârii unui avion rus de război de către un avion turc de tip F-16, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt, relatează Reuters online.
 
În declaraţii care subliniază cât de furios este în continuare Kremlinul din cauza incidentului, Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al lui Putin, a catalogat comportamentul forţelor aeriene turce drept o "nebunie absolută" şi a apreciat că modul în care Ankara a gestionat ulterior criza îi aminteşte de "teatrul absurdului". „Nimeni nu are dreptul să doboare, ca un trădător, un avion rus pe la spate", a declarat Peskov pentru emisiunea "Ştirile de sâmbătă", catalogând probele prin care turcii au vrut să arate că bombardierul rus de tip Su-24 a încălcat spaţiul aerian al Turciei drept "desena animate".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările