Putin a ordonat introducerea de „antrenamente politico-militare“ pentru Garda Naţională, în stil sovietic

Putin a ordonat introducerea de „antrenamente politico-militare“ pentru Garda Naţională, în stil sovietic

Membrii ai Gărzii Naţionale a Rusie, în Piaţa Roşie

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat introducerea de „antrenamentele politico-militare“ pentru Garda Naţională, deschizând drumul spre educaţie politică ideologică de tip sovietic în interiorul organizaţiei.

Decretul semnat de Vladimir Putin pe 21 septembrie nu oferă niciun detaliu privind modul cum va fi implementat, dar vine după ce liderul Gărzii Naţionale, Victor Zolotov, a anunţat planuri de a introduce „un institut al instructorilor politico-militari“ în interiorul serviciului rusesc.
 
Garda Naţională, formată în 2016 din trupele Ministerului de Interne, nu este parte a forţelor armate şi răspunde direct în faţa preşedintelui în calitatea sa de lider al Consiliului naţional de Securitate.
 
Victor Zolotov, un general de armată, este membru al Consiliului de Securitate şi este consider un loial al preşedintelui Putin.
 
Noua măsură este ultimul semnal al reîntoarcerii la îndoctrinarea trupelor cu ideologică politică şi propagandă, o practică care a început în 1919 în timpul sovieticilor şi s-a sfârşit odată cu căderea Uniunii Sovietice.
 
Andrei Kolesnikov, cercetător la Centrul Carnegie din Moscova, a sugerat că noua lege care extinde rolul Gărzii Naţionale poate fi văzută drept „pregătitoare pentru revoltă“ în Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările