Putin va fi îndepărtat de la putere până în 2023 şi va ajunge într-un sanatoriu, prezice un fost şef al serviciilor secrete britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images (arhivă)
Foto Getty Images (arhivă)

Sir Richard Dearlove, fost şef al Serviciului Secret de Informaţii al Regatului Unit, MI6, din 1999 până în 2004, spune că preşedintele rus Vladimir Putin va fi lipsit de putere până anul viitor şi va fi internat într-o unitate medicală pe termen lung.

„Cred că va fi plecat până în 2023. Dar probabil la sanatoriu, din care nu va ieşi ca lider al Rusiei", a spus Richard Dearlove care a adăugat că sanatoriul ar fi o modalitate de a-l scoate pe Putin de la putere fără o lovitură de stat.

Dearlove a mai spus că nu există un plan de succesiune la conducerea Rusiei, dar a precizat că dacă Putin va intra într-o unitate medicală, persoana cea mai probabilă să-i ia locul este Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Predicţia lui Dearlove este în pas cu alte informaţii recente care sugerează că Putin este bolnav şi ar putea pierde puterea în curând.

Christo Grozev, jurnalist la site-ul de investigaţii Bellingcat, expert în securitatea Rusiei, a declarat săptămâna trecută că înalţi oficiali de securitate de la Kremlin cred că războiul din Ucraina este „pierdut” şi că Putin pierde controlul asupra puterii .

Generalul-maior Kirill Budanov, şeful serviciilor secrete militare ucrainene, a declarat săptămâna trecută pentru Sky News că Putin se afla într-o „stare psihologică şi fizică foarte proastă şi este foarte bolnav”. Budanov a mai spus că este „optimist” că Ucraina va învinge şi că războiul va fi „încheiat până la sfârşitul anului”.

Fostul spion britanic Christopher Steele a declarat recent că surse i-au spus că Putin este grav bolnav şi pleacă în mod regulat de la întâlniri pentru tratament medical , contribuind la „creşterea dezordinei la Kremlin”.

Starea sănătăţii lui Putin nu poate fi confirmată, deşi se zvoneşte că afecţiunile sale includ afecţiuni precum demenţa, boala Parkinson şi cancerul de sânge .

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite