Putin a încredinţat fostei gimnaste Alina Kabaeva conducerea celui mai important trust media din Rusia

Putin a încredinţat fostei gimnaste Alina Kabaeva conducerea celui mai important trust media din Rusia

Alina Kabaeva, a renunţat la fotoliul de deputat

Fosta gimnastă şi deputat Alina  Kabaeva a devenit şefa consiliului de administraţie într-un trust de presă favorabil Kremlinului, Grupul Naţional Media. Acest imperiu mediatic include posturile de televiziune REN-TV şi Piatîi Kanal, cotidienele „Izvestia“ şi „Tvoi Den“, precum şi postul de radio Ruskaia Slujba Novostei. NMG deţine de asemenea pachetul de control al acţiunilor principalului post de televiziune Pervîi Kanal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fosta campioană olimpică la gimnastică ritmică Alina Kabaeva, în vârstă de 31 de ani, despre care presa a scris că ar avea o relaţie intimă cu Vladimir Putin, şi-a dat demisia din Dumă (camera inferioară a Parlamentului rus, pentru a conduce acest important grup mediatic apropiat puterii.

"Alina a acceptat să preia postul de preşedinte al Consiliului de administraţie" al Grupului Mediatic Naţional (NMG), a declarat purtătoarea de cuvânt a grupului, Oksana Razumova.

Deputat al partidului pro-Kremlin Rusia Unită, Alina Kabaeva conducea din 2008 consiliul de supraveghere al NMG, grup fondat în 2008 de un apropiat al lui Vladimir Putin, Iuri Kovalciuk.

Cofondatorul NMG, Kovalciuk, care este şi preşedintele băncii Rossia, este vizat de sancţiunile adoptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană împotriva Rusiei, după anexarea Crimeei şi din cauza crizei din Ucraina.

Viaţa privată a preşedintelui rus a fost întotdeauna un subiect tabu pentru presa rusă, dar în presa internaţională au circulat intens zvonuri în legătură cu pasiunea liderului de la Kremlin, pentru fosta gimnastă Alina Kabaeva. Singurul ziar rusesc care a încălcat această regulă în 2008, Moskovski Korrespondent, a scris că Putin a divorţat în secret pentru a se căsători cu Alina Kabaeva, dar din acest motiv a fost închis la scurt timp.

Preşedintele Putin a dezminţit public atunci aceste zvonuri, precizând că "nu există nici un cuvânt adevărat". În aprilie 2013, liderul de la Kremlin a anunţat public că a divorţat de soţia sa Liudmila, după o căsătorie de 30 de ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: