Putin a dispus o săptămână de concediu plătit pentru a limita răspândirea COVID-19

Putin a dispus o săptămână de concediu plătit pentru a limita răspândirea COVID-19

Foto Arhivă

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus miercuri o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii într-o încercare de limitare a valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează AFP şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare", a declarat Putin, înainte de a-i implora pe ruşi, foarte recalcitranţi, să se vaccineze: "Vă rog, fiţi responsabili”, scrie Agerpres.
 
Putin a făcut aceste declaraţii la o întâlnire televizată cu oficiali ai guvernului, precizând că perioada de zile nelucrătoare ar putea începe mai devreme sau ar putea fi prelungită în anumite regiuni.
 
Sâmbătă, Rusia a depăşit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 de victime. Din acest punct de vedere, Rusia este ţara cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus în Europa.
 
Recrudescenţa pandemiei s-a produs într-o perioadă în care doar 32% dintre rezidenţii ruşi sunt vaccinaţi cu schemă completă, conform statisticilor oficiale, pe fondul neîncrederii populaţiei faţă de vaccinuri.
Capitala Rusiei a anunţat marţi introducerea unor noi restricţii în contextul unei recrudescenţe a noilor cazuri de COVID-19, transmite Reuters.
 
Noile reguli intră în vigoare luni, 25 octombrie.
 
Autorităţile din Moscova au ordonat vaccinarea obligatorie a 80% dintre angajaţii serviciilor publice, faţă de 60% în prezent, până la 1 ianuarie 2022.
 
De asemenea, este avută în vedere efectuarea activităţii în regim de telemuncă pentru 30% din salariaţii întreprinderilor, iar persoanele peste 60 de ani, cu anumite excepţii, vor trebui să rămână în case începând cu 25 octombrie şi până la 25 februarie anul viitor.
 
Rusia a raportat marţi 1.015 decese cauzate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 33.740 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările