Putin, despre relaţiile ruso-americane: „E greu să vorbeşti cu o ţară care confundă Austria cu Australia. Trump nu este mireasa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că ar putea cere Statelor Unite să-şi reducă din nou personalul diplomatic din Rusia şi a ironizat pe seama noii administraţii de la Washington, spunând că îi este greu să dialogheze cu o parte care „confundă Austria cu Australia“.

Vladimir Putin a comentat relaţiile ruso-americane la finalul summitului BRICS din China.

Potrivit preşedintelui rus, Moscova îşi menţine dreptul de a cere administraţiei de la Washington să mai renunţe la 155 de diplomaţi din Rusia. O nouă modificare va permite asigurarea parităţii între cele două state, iar o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei, a subliniat Putin, conform RIA Rovosti.

Totodată, preşedintele rus a declarat că va sesiza justiţia americană în legătură cu închiderea unor clădiri diplomatice ale Rusiei din Statele Unite.

„Vom vedea cum funcţionează sistemul lor judiciar atât de lăudat“, a adăugat el.

Pe de altă parte, Putin a ironizat pe seama relaţiilor actuale dintre Rusia şi Statele Unite.

„E greu să vorbeşti cu o ţară care confundă Austria cu Australia“, a spus liderul rus.

Această intervenţie a lui Putin vine după ce percheziţii au avut loc sâmbătă la misiunea comercială rusă din Washington şi la consulatul rus din San Francisco.

Departamentul de Stat american a precizat că este vorba de simple „inspecţii“.

Vladimir Putin s-a abţinut, în schimb, să-l critice pe omologul său american Donald Trump, notează The Associated Press, potrivit news.ro.

Trump „nu este mireasa mea, iar eu nu sunt mirele lui“, a comentat liderul de la Kremlin relaţia sa cu preşedintele american.

Relaţiile ruso-americane se află la cel mai scăzut nivel de la sfârşitul Războiului Rece, fiind acutizate mai ales de anexarea Crimeei la Rusia, în martie 2014, şi de suspiciunile cu privire la implicarea Kremlinului în ultimul scrutin prezidenţial din Statele Unite, desfăşurat în noiembrie anul trecut.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite