Putin citează din Einstein: Al Patrulea Război Mondial va avea loc „cu ciomege şi pietre“

Putin citează din Einstein: Al Patrulea Război Mondial va avea loc „cu ciomege şi pietre“

Vladimir Putin FOTO Arhivă

Vladimir Putin a declarat, într-o „Linie directă“ cu cetăţenii, că lumea are nevoie de noi modele de securitate. Întrebat despre posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial, preşedintele rus a răspuns cu un citat din Einstein.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut miercuri a 16-a „Linie directă“ cu cetăţenii, o sesiune de întrebări şi răspunsuri desfăşurată de această dată sub formatul unei emisiuni cu tente elogioase, fără spectatori.

Pe lângă chestiunile interne, dominate de cele de natură socio-economică şi dezvoltarea aşteptată în urma găzduirii Campionatului Mondial de Fotbal, liderul de la Kremlin a ţinut să transmită şi diverse mesaje pe plan extern.

Pe un ton victimizator, Putin a pledat pentru ridicarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, a respins toate acuzaţiile aduse în ultimii ani la adresa ţării sale şi a exclus, cu un citat din Einstein, posibilitatea unui Al Treilea Război Mondial.

În opinia preşedintelui rus, occidentalii au adoptat sancţiuni economice împotriva ţării sale pentru a o ţine sub control.

„De ce acţionează astfel? Pentru că văd că Rusia devine un concurent“, a susţinut Putin, apreciind că este o abordare „greşită“.

Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia se confruntă acum cu o presiune externă. El s-a arătat convins că această presiune va înceta, întrucât este „contraproductivă“.

Totodată, Putin a negat din nou implicarea Rusiei în evenimentele interne ale altor ţări, cum ar fi referendumul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ultimul scrutin prezidenţial din Statele Unite sau otrăvirea pe teritoriul britanic a fostului agent dublu rus Serghei Skripal. Mai mult, el a susţinut că Siria nu este un poligon pentru testarea armamentului rusesc.

Întrebat despre posibilitatea izbucnirii unui Al Treilea Război Mondial, preşedintele rus a răspuns cu un citat din celebrul fizician Albert Einstein.

„Nu sunt sigur cu ce fel de arme se va lupta în Al Treilea Război Mondial, dar în cel de-al patrulea se va lupta cu ciomege şi pietre“, a spus el.

„Al Treilea Război Mondial ar însemna sfârşitul civilizaţiei“, a apreciat liderul rus.

„Frica de anihilare reciprocă este un factor important de disuasiune“, a conchis el.

Putin a acuzat din nou Statele Unite că încearcă să impună o lume unipolară, cerând noi modele de securitate pentru lume.

Potrivit lui, Rusia trebuie să-şi apere interesele în toate domeniile, menţionând în special comunitatea rusofonă din statele baltice.

În acest context, Vladimir Putin a anunţat că armata rusă va testa până în 2022 o rachetă supergrea fără pilot.

citeste totul despre: