Putin cere vaccinarea în masă a ruşilor împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Putin a ordonat miercuri să se lanseze, săptămâna viitoare, vaccinarea în masă a populaţiei ruse împotriva COVID-19.

„Cer să se lanseze o vaccinare în masă a întregii populaţii, începând de săptămâna viitoare”, a declarat el într-o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă, potrivit AFP.

Rusia a început în decembrie campania de vaccinare a populaţiei considerată prioritară - bătrâni, personalul medical şi din învăţământ.

Categoriile autorizate să fie vaccinate cu Sputnik V au fost lărgite, apoi, în mod treptat.

Potrivit Fondului suveran rus (RDIF), care a finanţat dezvoltarea acestui vaccin -, peste un milion de persoane au fost vaccinate până în prezent în Rusia.

Rusia a fost prima ţară, în august, care a omologat un vaccin împotriva noului coronavirus şi a fost criticată din cauza unui anunţ considerat prematur, înaintea testelor clinice din faza 3 şi publicării rezultatelor ştiinţifice.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova, însărcinată cu Sănătatea, a anunţat că totul este „pregătit” în vederea lansării unei vaccinări în masă, începând de luni.

Rusia se confruntă cu un al doilea val de infectări cu COVID-19, însă autorităţile refuză, pentru moment, orice nouă izolare la nivel naţional.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite