Putin, către cancelarul Austriei: Acuzaţiile potrivit cărora Rusia este vinovată de criza alimentară sunt „fără fundament”

Putin, către cancelarul Austriei: Acuzaţiile potrivit cărora Rusia este vinovată de criza alimentară sunt „fără fundament”

FOTO: EPA-EFE

Acuzaţiile potrivit cărora Rusia se face vinovată de probleme mondiale în livrarea cerealelor, din cauza Războiului din Ucraina, sunt „fără fundament”, dă asigurări vineri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o convorbire la telefon cu cancelarul austriac Karl Nehammer, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vladimir Putin a subliniat că tentative de a face Rusia responsabilă de dificultăţi în livrarea unor produse agricole pe pieţe mondiale sunt fără fundament”, subliniază într-un comunicat Kremlinul.

Liderul de la Kremlin a reiterat că „sancţiunile antiruse ale Statelor Unite şi Europei” sunt motivul acestei crize alimentare.

Putin i-a spus marţi premierului italian Mario Draghi că Rusia este „pregătită să aibă o contribuţie semnificativă în depăşirea crizei alimentare, prin exportul de cereale şi îngrăşăminte, cu condiţia ridicării de către o Occident  restricţiilor motivate politic”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările