Putin ameninţă România cu gazele. Liderul de la Kremlin se gândeşte să ceară banii-nainte

Putin ameninţă România cu gazele. Liderul de la Kremlin se gândeşte să ceară banii-nainte

Liderul de la Kremlin FOTO Mediafax/AFP

Liderul de la Kremlin a trimis României şi altor 19 state europene o scrisoare prin care avertizează voalat cu privire la riscurile economice generate de criza ucraineană, informează Mediafax, citând site-ul agenţiei ruse RIA Novosti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ultimele luni, economia Ucrainei a fost în scădere. Sectoarele industriei şi construcţiilor au fost în declin vertiginos. Deficitul bugetar este în creştere", a declarat Putin în scrisoarea trimisă liderilor din România, Moldova, Turcia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Cehia, Polonia, Franţa, Germania, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Grecia, Serbia, Bulgaria, Austria şi Italia.

„Economia Ucrainei se îndreaptă spre incapacitate de plăţi, spre oprirea producţiei şi şomaj masiv", a continuat preşedintele Rusiei, cerând consultări urgente pentru stabilizarea economiei ucrainene.

„Grupul rus Gazprom va fi nevoit să treacă la plata în avans pentru livrările de gaze destinate Ucrainei, iar, în cazul în care condiţiile de plată nu vor fi respectate, livrările de gaze pot fi oprite sau limitate", a atras atenţia Putin, propunând soluţionarea problemelor economice ale Ucrainei "pe picior de egalitate cu partenerii europeni".

Vladimir Putin le-a scris liderilor europeni pentru a-i avertiza în legătură cu riscurile pe care criza ucraineană le are asupra livrărilor de gaz rus, a confirmat Kremlinul. 

„Vladimir Putin exprimă extrema preocupare în legătură cu situaţia critică generată de datoriile acumulate de Ucraina şi cu riscurile pe care această situaţie le are asupra livrărilor de gaze ruse", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

„Scrisoarea a fost trimisă joi, pe cale diplomatică, liderilor din Europa de Vest şi de Est", adaugă Peskov.

„Vladimir Putin propune adoptarea unor măsuri urgente, deoarece situaţia nu mai poate aştepta", a adăugat Peskov.

„Situaţia poate avea consecinţe negative asupra tranzitului de gaz rus prin Ucraina", a spus el.

Citeşte mai multe 

Balcerowicz: Gazprom este o unealtă de agresiune si trebuie tratată ca atare

Ucraina refuză creşterea preţului la gaze naturale impusă de Rusia

Adevărul Live: Ultimele zile ale Ucrainei?

INFOGRAFIE Estul Ucrainei trage spre Rusia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările