Pussy Riot îl vor pe Hodorkovski preşedinte al Rusiei

Pussy Riot îl vor pe Hodorkovski preşedinte al Rusiei

Nadejda Tolokonikova, una dintre cele două membre ale grupului rus contestatar Pussy Riot eliberate săptămâna aceasta, a declarat că vrea în continuare să-l îndepărteze pe preşedintele Vladimir Putin de la putere şi să-l vadă în locul lui pe fostul oligarh Mihail Hodorkovski, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ceea ce îl priveşte pe Vladimir Putin, nu ne-am schimbat poziţia", a declarat Tolokonikova într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova împreună cu cealalaltă membră a trupei Pussy Riot eliberată, Maria Alehina.

„Dorim să continuăm să facem lucrul pentru care am fost trimise la închisoare. Vrem, ca şi înainte, să-l gonim" de la putere, a adăugat ea.

Întrebate pe cine le-ar plăcea să vadă preşedinte, Tolokonikova a răspuns că i-ar "plăcea mult invitarea lui Mihail Borisovici (Hodorkovski) în acest post".

„Sunt solidară cu acest lucru", a răspuns Alehina.

Cele două tinere, condamnate în august 2012 pentru că au cântat o rugăciune „anti-Putin" în Catedrala Sfântul Mântuitor din Moscova, au fost eliberate luni, după ce au fost amnistiate în virtutea unei legi aprobate de către Parlamentul rus săptămâna trecută. Ele urmau să iasă de la închisoare în martie 2014.

Citeşte mai multe

O membră a trupei Pussy Riot a fost eliberată din închisoare: „Dacă aş fi avut ocazia să aleg, aş fi refuzat amnistia”

În prezenţa reporterilor canalului de televiziune Dozhd TV, ea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de decizia oficialilor ruşi. „Nu cred că este vorba de o amnistie, este o profanare”, deoarece această măsură se aplică doar unei minorităţi dintre deţinuţii închisorilor din ţară.

„Eu cred că amnistia nu este un act umanitar, cred că este un truc de PR. Dacă aş fi avut ocazia să aleg, aş fi refuzat amnistia”, a spus tânăra, în semn de protest.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările