O membră a trupei Pussy Riot a fost eliberată din închisoare: „Dacă aş fi avut ocazia să aleg, aş fi refuzat amnistia”

O membră a trupei Pussy Riot a fost eliberată din închisoare: „Dacă aş fi avut ocazia să aleg, aş fi refuzat amnistia”

Maria Alehina, la scurt timp după ce a fost eliberată din închisoare. FOTO Reuters

Una dintre membrele Pussy Riot, Maria Alehina, a fost pusă în libertate, luni, după ce a fost amnistiată. Ea a spus televiziunii ruse că amnistia autorităţilor este o încercare de a crea o diversiune în mass-media şi că prefera să fi rămas în continuare în închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Alehina „a fost pusă în libertate astăzi, în jurul orei 09.00”, a declarat Elena Nikişova, purtătoarea de cuvânt a serviciului de aplicare a pedepselor (FSIN) din regiunea Nijni-Novgorod (Volga).

Una dintre avocatele tinerei, Irina Hrunova, a afirmat pentru AFP că Maria Alehina a fost eliberată şi că a fost dusă direct cu maşina penitenciarului la gară.

În prezenţa reporterilor canalului de televiziune Dozhd TV, ea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de decizia oficialilor ruşi. „Nu cred că este vorba de o amnistie, este o profanare”, deoarece această măsură se aplică doar unei minorităţi dintre deţinuţii închisorilor din ţară.

„Eu cred că amnistia nu este un act umanitar, cred că este un truc de PR. Dacă aş fi avut ocazia să aleg, aş fi refuzat amnistia”, a spus tânăra, în semn de protest.

Tot astăzi urmează să fie anunţată şi eliberarea colegei ei de trupă, Nadejda Tolokonnikova. Ce două membre Pussy Riot au fost condamnate la doi ani de închisoare după ce au cântat, în februarie, o rugăciune punk într-o biserică din Moscova. Cesta ar fi trebuit să iasă din închisoare la începutul lui martie, însă autorităţile au aprobat săptămâna trecut o lege a amnistiei care a facilitat eliberarea mai multor deţinuţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările