Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, condamnată la închisoare după un proces care a durat 5 minute. Mesaj către susţinători: „Ştiţi ce trebuie să faceţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kira Iarmis FOTO Ruptly
Kira Iarmis FOTO Ruptly

Un tribunal rus a condamnat-o vineri pe Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului Alexei Navalnîi, la nouă zile de închisoare pentru promovarea protestelor convocate pentru sâmbătă în sprijinul militantului anticorupţie, aflat în prezent în arest preventiv, relatează EFE.

„M-au condamnat la nouă zile”, a scris Kira Iarmîş pe Twitter, după pronunţarea sentinţei în urma unui proces care nu a durat nici cinci minute, conform avocatei sale, citată de AFP, scrie Agerpres.

În pofida condamnării, ea a insistat cu apelul său către susţinătorii lui Navalnîi pentru a se mobiliza sâmbătă în toată ţara.

„Ei bine, ştiţi ce trebuie să faceţi. Pe 23 ianuarie, la 14:00, ora Moscovei (11:00 GMT) ieşiţi pe principalele străzi ale oraşelor voastre”, îndeamnă Iarmîş în apelul său transmis pe Twitter, în contextul în care mai mulţi reprezentanţi-cheie ai echipei lui Navalnîi la Moscova şi în regiuni au fost reţinuţi în ultimele 48 de ore.

Veronika Poliakova, avocata Irinei Iarmîş, a anunţat că va contesta sentinţa luni, potrivit Interfax.

Kira Iarmîş a fost reţinută joi seara, după o percheziţie la domiciliul său, la scurt timp după reţinerea unei alte colaboratoare a lui Navalnîi, Liubov Sobol, om politic şi avocată la Fondul împotriva corupţiei (FBK), fondat de Navalnîi.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite