Producătorul rus de camioane Kamaz ar putea folosi deţinuţi la fabricile sale, din cauza deficitului de angajaţi

Producătorul rus de camioane Kamaz ar putea folosi deţinuţi la fabricile sale, din cauza deficitului de angajaţi

FOTO rusautonews.com

Cel mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, în considerare aducerea de prizonieri la muncă la cele mai mari fabrici ale sale pentru a compensa deficitul de forţă de muncă, a declarat vineri directorul general Serghei Kogogin, citat de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Evaluăm cum să aplicăm programul (de lucru) dezvoltat de Serviciul Federal al Penitenciarelor”, a spus Kogogin reporterilor.
 
Compania se confruntă cu o lipsă de 4.000 de angajaţi la unităţile sale de producţie din Naberezhnye Chelny, un oraş industrial aflat la peste 900 de kilometri est de Moscova, a spus el.
 
Compania are 24.000 de angajaţi acolo. Kamaz, care este deţinută în proporţie de 47% de conglomeratul de stat Rostec şi de 15% de Daimler, a adus deja lucrători migranţi din Uzbekistan şi acum ia în considerare să caute muncitori în închisorile ruseşti, a spus el.
 
Restricţiile legate de pandemie i-au determinat pe mulţi lucrători migranţi să părăsească Rusia, forţând autorităţile şi companiile private să se gândească la modalităţi de a compensa lipsa lucrătorilor.
 
Serviciul Federal al Penitenciarelor a propus la începutul acestui an un plan de folosire a condamnaţilor pentru a suplimenta forţa de muncă, insistând că noul sistem nu va semăna cu vastul sistem de lagăre de muncă GULAG din epoca sovietică.
 
În aprilie, un document guvernamental a ordonat autorităţilorsă evalueze fezabilitatea utilizării condamnaţilor pentru a construi căi ferate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările