Producătorul rus de camioane Kamaz ar putea folosi deţinuţi la fabricile sale, din cauza deficitului de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO rusautonews.com
FOTO rusautonews.com

Cel mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, în considerare aducerea de prizonieri la muncă la cele mai mari fabrici ale sale pentru a compensa deficitul de forţă de muncă, a declarat vineri directorul general Serghei Kogogin, citat de Reuters.

”Evaluăm cum să aplicăm programul (de lucru) dezvoltat de Serviciul Federal al Penitenciarelor”, a spus Kogogin reporterilor.

Compania se confruntă cu o lipsă de 4.000 de angajaţi la unităţile sale de producţie din Naberezhnye Chelny, un oraş industrial aflat la peste 900 de kilometri est de Moscova, a spus el.

Compania are 24.000 de angajaţi acolo. Kamaz, care este deţinută în proporţie de 47% de conglomeratul de stat Rostec şi de 15% de Daimler, a adus deja lucrători migranţi din Uzbekistan şi acum ia în considerare să caute muncitori în închisorile ruseşti, a spus el.

Restricţiile legate de pandemie i-au determinat pe mulţi lucrători migranţi să părăsească Rusia, forţând autorităţile şi companiile private să se gândească la modalităţi de a compensa lipsa lucrătorilor.

Serviciul Federal al Penitenciarelor a propus la începutul acestui an un plan de folosire a condamnaţilor pentru a suplimenta forţa de muncă, insistând că noul sistem nu va semăna cu vastul sistem de lagăre de muncă GULAG din epoca sovietică.

În aprilie, un document guvernamental a ordonat autorităţilorsă evalueze fezabilitatea utilizării condamnaţilor pentru a construi căi ferate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite