Preşedintele cecen Kadîrov va deporta familiile „teroriştilor” şi le va dărâma casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat că va deporta familiile „teroriştilor” din Cecenia şi le va distruge casele de aici. „Declar oficial că s-a terminat vremea în care părinţii nu răspund pentru acţiunile copiilor. În Cecenia, vor răspunde! Dacă un tată vede că fiul său a alunecat pe calea terorismului, să-şi denunţe fiul!”, a ameninţat Kadîrov.

După atacul terorist de săptămâna trecută, de la Groznîi, capitala Ceceniei, preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a decis să pedepsească familiile rebelilor ceceni care cer în continuare independenţa de Rusia şi formarea unui stat cecen musulman. 

Joia trecută, 14 poliţişti ceceni au fost ucişi şi alţi 30 au fost răniţi în confruntări cu rebelii care au atacat apoi Casa Presei, unde au sediile mai multe instituţii de presă cecene din Caucazul rus. 

„Dacă un militant cecen ucide un poliţist sau altă persoană, familia militantului va fi deportată imediat din Cecenia fără a mai avea dreptul de a se întoarce, iar casa familiei va fi rasă”, a scris Kadîrov pe Instagram. 

„Toată lumea trebuie să ştie asta înainte de a îndrepta o armă către un poliţist sau către oricine altcineva. Nu voi permite nimănui să verse sânge aici”, a adăugat liderul cecen. 

Acesta a mai transmis că s-a întâlnit cu miniştri, judecători şi şefi ai poliţiei pentru a instaura „măsuri excepţional de stricte, dar corecte” astfel încât aceşti oficiali să fie obligaţi să-şi dea demisia în cazul în care membri ai comunităţilor din care fac parte se alătură rebelilor. „Să lucreze zi şi noapte pentru ca asta să nu se întâmple”, spune Kadîrov. 

Liderul cecen nu a dat detalii cu privire la modalitatea prin care va realiza deportările, având în vedere că această practică este interzisă prin Constituţia Rusiei. Însă, în noiembrie 2013, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care a permis urmărirea rudelor teroriştilor pentru acţiunile acestora. 

Legea, considerată o măsură de prevenire a eventualelor atacuri teroriste despre care se vorbea înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, obligă familiile teroriştilor să ofere daune materiale şi morale pentru atacurile comise. 

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/transnistria-i-tortura" target="_blank">View the story "Transnistria şi tortura" on Storify</a>]

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite