Premieră. Şase dintre cele mai mari avioane cargo din lume, filmate simultan în zbor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a îmbunătăţi abilităţile tinerelor echipaje ale avioanelor de transport militar An-124-100 Ruslan, ministerul Apărării din Rusia a organizat un zbor de antrenament la o altitudine de peste 4.000 de metri. Şase aeronave gigant au fost filmate simultan în aer, o premieră.

Ministerul rus al Apărării a filmat primul zbor simultan a şase avioane militare ruseşti An-124-100 Ruslan. Videoclipul a fost postat pe canalul YouTube al ministerului. Ministerul precizează că zborul a fost efectuat la o altitudine de peste 4.000 de metri, iar zboul a depăşit 600 de kilometri. Viteza medie a fost de aproximativ 500 km / h.

Ministerul a menţionat, de asemenea, că acest exerciţiu a fost organizat pentru a îmbunătăţi abilităţile tinerelor echipaje ale acestor avioane.

An-124 Ruslan (cod NATO: Condor) a fost dezvoltat în prima jumătate a anilor 1980 de către concernul Antonov în cooperare cu alte structuri aviatice sovietice. Poate transporta cele mai diverse încărcături, cum ar fi locomotive, macarale, sateliţi şi nave.

An-124-100 au stabilit un record în timpul operaţiunii antiteroriste ruseşti din Siria, transportând peste 10.000 de tone de marfă, inclusiv sisteme de apărare aeriană S-400 Triumph, elicoptere de asalt Mi-24 şi Mi-35M, şi elicoptere multifuncţionale Mi-8AMTCh Terminator.

Antonov An-124 Ruslan (denumire NATO: Condor) este cel mai mare avion produs în masă, până la apariţia An-225 Mriya. A fost cunoscut ca An-400 şi An-40 în vest, efectuand primul zbor în 1982. Ţările care se folosesc de astfel de aparate sunt Rusia, Ucraina, EAU, Libia, şi Irlanda.

Fizic, An-124 este similar cu C-5 Galaxy produs de producătorul american Lockheed, dar mai mare. An-124 poate transporta locomotive, iahturi, fuselaje şi o varietate de cargouri mari. An-124 poate permite încărcarea prin rabatarea botului avionului până la 150 de tone cargo, de asemenea poate transporta până la 88 de pasageri în puntea de sus din spatele cockpit-ului.

An-124 este produs de către Compania Rusă Aviastar (ex. Ulyanovsk Aviation Industrial Complex) şi Antonov în Ucraina. Producţia de serie a fost întreruptă la destrămarea Blocului Sovietic. Între 2008 şi 2009, după unirea forţelor dintre Rusia şi Ucraina va reîncepe producţia în masă.

Designul iniţial fusese realizat pentru aplicaţii militare, An-124 fiind construit pentru o viaţă de serviciu de 7500 ore de zbor cu posibilităţi de extensie. Totuşi, sunt aparate An-124 care au zburat peste 15.000 ore de zbor, iar la presiunile operatorilor comerciali viaţa de serviciu a fost îmbunătăţită până la 24.000 ore. 

Antonov An-225 Mriya este cel mai mare avion din lume, din punct de vedere al greutăţii, anvergurii şi lungimii. Primul zbor al Antonov An-225 a fost la Kiev pe 21 decembrie 1988. Iniţial, acesta a fost proiectat să transporte naveta Buran către spaţiu. A fost proiectat în aproape trei ani şi jumătate şi era un motiv de mândrie al ţării. Însă, după căderea URSS, Antonov a preluat singurul model AN-225 şi l-a pus să facă transporturi comerciale de gabarit extrem de mare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite