Poliţia rusă vrea să-l interogheze pe Navalnîi în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia rusă a anunţat vineri că vrea să ceară Germaniei să-l interogheze pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok potrivit Berlinului, o ipoteză respinsă până în prezent cu vehemenţă de către Moscova, relatează AFP.

Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului rus de Interne, însărcinat cu verificări „preliminare” referitoare la „spitalizarea lui Navalnîi”, urmează să ceară ca „anchetatori ruşi să poată asista la activităţi ale anchetatorilor germani” cu privire la opozantul rus şi ”să-i pună întrebări suplimentare”, a anunţat acesta într-un comunicat citat de AFP şi preluat de news.ro.

Berlinul afirmă că opozantul rus a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok şi cere explicaţii din partea Rusiei.

Puterea de la Moscova respinge această concluzie rezultată în urma testelor toxicologice realizate în Germania şi susţine că medicii săi nu au găsit urme de otravă în corpul lui Navalnîi. Ba mai mult, refuză să deschidă o anchetă în acest caz.

Intrat în comă la 20 august, Aleksei Navalnîi şi-a revenit şi a început să vorbească, potrivit medicilor care îl îngrijesc la Spitalul Charite din Berlin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite