Planul lui Vladimir Putin include şi Republica Moldova: „Tot fostul teritoriu URSS este teritoriu rus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK

Vladimir Putin a declarat în cadrul Summitul economic de la Sankt Petersburg că, din punctul său de vedere, tot teritoriul statelor ce făceau parte cândva din componenţa URSS este, de fapt, teritoriu al Rusiei. Dintre cele 15 state care formau URSS, pe lângă Rusia, Ucraina şi Belarus, făceau parte şi statele baltice, dar şi Republica Moldova.

„Ce este Uniunea Sovietică? Aceasta este, de fapt, Rusia istorică. După cum s-a dovedit, ea a încetat să mai existe. Şi vreau să subliniez acest lucru, întotdeauna am tratat cu respect, în istoria recentă, procesele de suveranizare care au avut loc în spaţiul postsovietic”, a afirmat liderul de la Kremlin, potrivit Digi24. 

Putin susţine că ar fi respectat şi suveranitatea Ucrainei, dacă ar fi avut, la Kiev, aliaţi cu care să fie în relaţii bune şi că, faţă de aderarea Ucrainei la UE, pentru că aceasta din urmă nu este o alianţă militară, spre deosebire de NATO. „Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană să adere sau nu la uniuni economice (...) Este treaba lor, a poporului ucrainean. Se va transforma într-o semi-colonie” a ţărilor occidentale, dacă aderă la UE, a mai declarat Putin. 

Pe de altă parte, Putin a estimat că după încheierea „operaţiunii militare speciale”, adică a războiului declanşat de Rusia în Ucraina, relaţiile ruso-ucrainene se vor normaliza, susţinând că, „mai devreme sau mai târziu, situaţia va reveni la normal”.

Te-ar putea interesa şi:

Putin, despre sancţiuni: Occidentul a eşuat. După cum a spus Mark Twain, „zvonurile despre moartea mea sunt foarte exagerate”

Putin, despre folosirea armelor nucleare: Avem ce folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite