Peste o jumătate dintre cetăţenii Rusiei vor demisia guvernului Medvedev

Peste o jumătate dintre cetăţenii Rusiei vor demisia guvernului Medvedev

Premierul rus Dmitri Medvedev

Cetăţenii Rusiei sunt nemulţumiţi de actualul cabinet de miniştri, pe care îl acuză de creşterea preţurilor, scăderea nivelului veniturilor şi de incapacitatea de a soluţiona problema şomajului, transmite Interfax, care citează datele sondajului efectuat de Centrul Levada.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sondajului, 53% dintre respondenţi se pronunţă pentru demisia guvernului în exerciţiu, 40% dintre intervievaţi fiind de părerea contrarie.
 
57% dintre participanţii la sondaj acuză executivul de incapacitatea de a soluţiona problemele legate de creşterea preţurilor şi scăderea veniturilor populaţiei, 46% sunt de părere că guvernul este incapabil să le asigure oamenilor un loc de muncă, iar 43% au convingerea că miniştrii nu vor face faţă problemelor legate de protecţia socială a populaţiei.
 
 Peste o treime dintre cetăţenii Rusiei (36%) consideră că actualul guvern nu are capacitatea să depăşească criza din economie, 30% sunt convinşi că executivul nu are un program de dezvoltare economică bine gândit. Numai 7% sunt cu totul mulţumiţi de activitatea guvernului. 
 
Sondajul a fost efectuat în perioada 13-19 decembrie 2018, în 136 de localităţi din cei 52 de subiecţi ai Federaţiei Ruse, pe un eşantion de 1.600 de persoane cu vârste de peste 18 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările