Persoanele în vârstă din Moscova, obligate să stea acasă până la sfârşitul lunii februarie din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia a raportat marţi 1.015 decese legate de coronavirus, cea mai mare valoare înregistrată într-o singură ziFOTO EPA-EFE
Rusia a raportat marţi 1.015 decese legate de coronavirus, cea mai mare valoare înregistrată într-o singură ziFOTO EPA-EFE

Autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că vor ordona persoanelor în vârstă să rămână acasă timp de patru luni din cauza creşterii numărului cazurilor COVID-19 şi a deceselor în Rusia. Totodată companiile vor trebui să aibă cel puţin 30% din personal care lucrează de acasă. Noile reguli vor intra în vigoare începând cu 25 octombrie, se arată într-un comunicat, citat de Reuters.

Persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani precum şi rezidenţii ce suferă de boli cronice - cu excepţia celor care s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 6 luni - vor fi vizaţi de un ordin strict de a rămâne în locuinţe, a anunţat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, conform Hotnews.ro.

„Sunt perfect conştient de cât de inconfortabile sunt actualele restricţii dar pur şi simplu nu există nicio altă cale de a vă proteja de o boală gravă”, a declarat Sobianin, îndemnându-i pe rezidenţi să se vaccineze, potrivit The Moscow Times. 

Acesta a notat că doar 1,4 milioane din cei 3 milioane de locuitori ai Moscovei cu vârsta de peste 60 de ani s-au vaccinat împotriva coronavirusului. 

„Prin urmare, 60% din pacienţii Covid internaţi în prezent în spitale sunt moscoviţi cu vârsta de peste 60 de ani. Aproape 80% din pacienţii ventilaţi mecanic sunt vârstnici. În rândul celor care au murit de Covid procentul lor este de 86%”, a precizat Sobianin. 

El a anunţat de asemenea că firmele vor fi obligate să îşi lase cel puţin 30% din angajaţi să lucreze de acasă pentru aceeaşi perioadă de 4 luni. Excepţie vor face angajaţii vaccinaţi, cei care s-au vindecat de COVID-19 şi lucrătorii esenţiali.

Sobianin a mai anunţat că afacerile din domeniul serviciilor vor fi nevoite să îşi vaccineze anti-Covid cel puţin 80% din angajaţi cu prima doză a unui vaccin aprobat în Rusia până ăe 1 decembrie şi cu a doua doză până pe 1 ianuarie 2022.

Rusia a raportat marţi 1.015 decese legate de coronavirus, cea mai mare valoare înregistrată într-o singură zi de la începutul pandemiei, precum şi 33.740 de infecţii noi în ultimele 24 de ore.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite