„Pentru a folosi serviciile hackerilor ruşi apăsaţi tasta 2“ – gluma de 1 aprilie a Ministerului rus de Externe VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video Facebook
Captură video Facebook

Pe data de 1 aprilie, Ziua Păcălelilor, Ministerul rus al Afacerilor Externe a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare audio prin care se oferă „serviciile hackerilor ruşi“ şi „amestecul în alegeri“.

„Aţi sunat la Ambasada rusă, apelul dumneavoastră este foarte important pentru noi. Pentru a aranja un apel de la un diplomat rus către oponenţii dumneavoastră politici apăsaţi tasta 1.“ Aşa începe mesajul înregistrat, care rulează prima dată în limba rusă, apoi în limba engleză.

„Pentru a folosi serviciile hackerilor ruşi apăsaţi tasta 2“, se adaugă în mesaj.

„Pentru a solicita amestecul în alegeri apăsaţi tasta 3 şi aşteptaţi până la următoarea campanie electorală. Vă rugăm să aveţi în vedere că apelurile sunt înregistrate pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi antrenament.“

Mesajul, care vine în contextul acuzaţiilor la adresa Rusiei privind ingerinţele în procesul electoral de anul trecut din SUA, dar şi în campaniile electorale desfăşurate în statele europene în care au loc alegeri anul acesta, printre care Franţa şi Germania, nu a fost gustat de jurnaliştii americani, notează Russia Today.

Matthew Chance, un reporter CNN, a scris pe contul său de Twitter că este „o încercare de a râde într-un fel de acuzaţii foarte serioase“.

În acest timp, un corespondent al agenţiei de presă Associated Press a contactat Ministerul rus al Afacerilor Externe solicitând o „confirmare oficială“ a faptului că „mesajul înregistrat a fost o glumă“, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului, Maria Zaharova, potrivit sursei anterior citate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite