Patriarhul rus Kirill a îndemnat credincioşii să se roage pentru ca nimeni să nu poată „distruge Sfânta Rusie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kirill a îndemnat poporul rus să se roage pentru ca nimeni să nu poată distruge „Sfânta Rusie“
Patriarhul Kirill a îndemnat poporul rus să se roage pentru ca nimeni să nu poată distruge „Sfânta Rusie“

În ajunul Paştelui, Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, a îndemnat enoriaşii să se roage pentru ca nimeni să nu poată „distruge Sfânta Rusie“, precizând că astfel de încercări au eşuat în trecut, relatează voiceofrussia.com.

„Din punct de vedere politic, Ucraina este o ţară străină, dar când vine vorba de spiritualitate şi istorie, lucrurile stau diferit. În faţa lui Dumnezeu suntem aceeaşi naţie, practicăm aceeaşi religie ortodoxă, oricât de mult s-a dorit să se creadă altfel“, a spus Patriarhul, adresându-se enoriaşilor înainte de începerea rugăciunii, scrie thevoiceofrussia.com.

El a precizat că „minorităţile religioase sunt respectate, dar că vor continua să susţină că Ucraina este o parte integrantă din Sfânta Rusie, o ţară ortodoxă“. 

Patriarhul Kill a cerut „tuturor credincioşilor Bisericii Ortodoxe Ruse“ să se roage în ajunul sărbătorii creştine „pentru ca oamenii din Rusia să trăiască în Ucraina“ pentru ca Domnul să pacifice ţara ucraineană şi să nu permită „un război intern“, pentru a opri intenţiile celor ce doresc să „rupă în bucăţi Sfânta Rusie“ prin mijloace politice sau prin exercitarea puterii, notează aceeaşi sursă.

„Acest lucru s-a întâmplat în mod repetat în trecut şi nimeni nu a reuşit s-o facă vreodată“, a mai spus Patriarhul. „Iar astăzi, când tentaţia de a face acest lucru prin superioritatea militară şi politică este puternică, noi, copii ortodocşi din Sfânta Rusie, ar trebui să ne rugăm Domnului pentru pacificarea Ucrainei, încetarea violenţelor şi stabilirea păcii“, i-a îndemnat Patriarhul.

 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite