Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse: Se apropie sfârşitul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kirill
Patriarhul Kirill

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, care s-a aflat la Bucureşti pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, a avertizat că sfârşitul lumii este tot mai aproape, iar oamenii care îşi iubesc patria trebuie să se unească într-o perioadă critică a dezvoltării civilizaţiei umane.

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, a declarat, citat de Sputnik, că omenirea s-a adâncit în păcate şi sfârşitul lumii se apropie, menţionând că acum „nu e momentul pentru clătinarea bărcii patimilor omeneşti".

„Toţi oamenii care îşi iubesc patria trebuie să se unească pentru că păşim într-o perioadă critică a dezvoltării civilizaţiei umane. Toate aceste lucruri au devenit vizibile cu ochiul liber… Trebuie să fii orb pentru a nu vedea apropierea momentelor oribile ale istoriei, despre care vorbeşte în Apocalipsă apostolul şi evanghelistul Ioan Teologul“, a spus în predica sa Patriarhul după oficierea Liturghiei în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. 

El a adăugat că, potrivit învăţăturii creştine, apropierea şi îndepărtarea sfârşitului lumii depinde de oameni. Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a îndemnat pe fiecare, îndeosebi persoanele publice să conştientizeze responsabilitatea în faţa Rusiei şi întregului neam omenesc şi să pună capăt „alunecării în bezna sfârşitului istoriei“.

„Astăzi păcatul nu este pur şi simplu unul evident, chiar dacă în decursul întregii istorii oamenii au încercat să-şi ascundă păcatul personal şi interpersonal. Astăzi păcatul se prezintă drept cel mai atrăgător mijloc — prin cinematografie, teatru şi alte manifestări artistice. 

Şi arta, care are menirea de a cultiva personalitatea umană, să o îmbogăţească, să o ridice spre cer, devine o greutate care nu permite omenirii să se ridice. Nu am în vedere toată arta, ci acea care în ultimii ani îşi manifestă drepturi deosebite de a transmite poporului ispite şi păcate, să ducă în eroare oamenii“, a menţionat patriarhul Kirill.

„Astăzi nu este momentul să clătinăm barca patimilor omeneşti, pentru că şi aşa există prea multe influenţe negative asupra oamenilor care le distrug viaţa spiritual“, a subliniat patriarhul rus.

Te-ar putea interesa:

Distracţia unui copil într-un magazin Sephora: pagube de 1.300 de dolari. Cum au reacţionat vânzătorii FOTO

Dragnea, prins cu minciuna. Senatorii PSD din Comisia de Apărare au fost la  SPP la ora 18.00, nu la 13.00, când n-a fost cvorum pentru rachetele Patriot

Milioane de SIM-uri telefonice au fost găsite în spatele unui bloc din Bucureşti

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite