Paradă militară la Moscova, la 76 de ani de la victoria rusă din cel de-al Doilea Război Mondial. Putin: „Ne vom apăra ferm interesele naţionale “ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis, duminică, că Rusia va apăra „ferm” interesele naţionale şi a denunţat întoarcerea „rusofobiei”, în discursul susşinut cu ocazia paradei militare ocazionate de marcarea a 76 de ani de la victoria rusă din cel de-Al Doilea Război Mondial.

GALERIE FOTO


„Rusia apără în mod constant dreptul internaţional. În acelaşi timp, ne vom apăra ferm interesele naţionale pentru a menţine siguranţa poporului nostru”, a declarat Putin în faţa miilor de militari şi veterani adunaţi în Piaţa Roşie, conform AFP.

Liderul de la Kremilin a denunţat, de asemenea, ceea ce a numit o revenire a ideologiilor vremii, când „lozincile de superioritate rasială şi naţională, de antisemitism şi rusofobie au devenit din ce în ce mai cinice”.

Discursul lui Putin marcat debutul parade militare anuale de la 9 mai, la care au participat mii de trupe militare care au defilat prin Piaţa Roşie. 

Agenţia de stat RIA Novosti a raportat că peste 12.000 de militari au participat la parada de duminică, din capitala Rusiei, fiind prezente şi 190 de echipamente militare şi 76 de avioane de luptă şi elicoptere.

Duminică, de Ziua Victoriei, un eveniment anual organizat la 9 mai, după căderea Uniunii Sovietice din 1991, au existat manifestări în alte zeci de oraşe din întreaga ţară.

Această sărbătoarea este esenţială pentru calendarul rus.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova. Foto EPA-EFE

Foto EPA EFE

Un sondaj realizat de VTsIOM arată că 69% dintre ruşi consideră această zi este cea mai importantă sărbătoare a ţării. O treime dintre respondenţi a spus că va participa fizic la aceste parade, în timp ce o cincime a spus că le va urmări la televizor.

 În timpul celor două decenii de când Putin este la putere, sărbătoarea a căpătat o importanţă tot mai mare în proiectarea puterii militare reînnoite a Rusiei.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova. Foto EPA-EFE

Foto EPA EFE

„Poporul sovietic şi-a păstrat jurământul sacru, a apărat patria şi a eliberat ţările Europei de ciuma neagră”, a declarat, duminică, Vladimir Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite