În plină campanie pentru referendum, Putin a vizitat un spital pentru bolnavii de coronavirus, îmbrăcat în echipament de protecţie FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, la Spitalul 40 din Kommunarka FOTO Profimedia
Vladimir Putin, la Spitalul 40 din Kommunarka FOTO Profimedia

După modelul Xi Jinping, Vladimir Putin a efectuat o vizită la un spital de bolnavi de covid-19 şi a ţinut să o anunţe întregii lumi. Spre deosebire de liderul chinez, preşedintele rus s-a protejat din cap până în picioare.

GALERIE FOTO

În vremuri de criză, liderii autoritari pun preţ mai ales pe felul în care comunică şi cum se prezintă în faţa lumii. Indiferent de cât de grea este situaţia, discursul şi prezenţa trebuie să fie neapărat asiguratoare.

În China, Xi Jinping a pozat alături de medici în două rânduri: la un spital din Beijing şi la Wuhan, locul apariţiei noului coronavirus.

„Trebuie să avem încredere că în cele din urmă vom câştiga lupta împotriva epidemiei”, a transmis Xi printr-o serie de discuţii şi glume cu personalul medical de la Beijing.

La Wuhan, şeful statului chinez a vizitat echipele de medici, trupele militare şi de poliţie, asistenţii sociali, rezidenţii locali, organizaţiile regionale şi locale ale Partidului Comunist, scria presa oficială în legătură cu această deplasare.

Urmând exemplul, Vladimir Putin a vizitat la rândul său, marţi, un spital de pacienţi atinşi de noul coronavirus. Este vorba de Spitalul 40 din Kommunarka, din apropiere de Moscova, de unde mai mulţi pacienţi au fugit acum o săptămână de teama de a nu muri cu zile în spital.

Vladimir Putin vizitează centrul medical Kommunarka Rusia unde sunt trataţi bolnavii de coronavirus FOTO Profimedia

Spre deosebire de Xi Jinping, care şi-a pus doar o mască la spitalul din Beijing, liderul de la Kremlin s-a protejat din cap până cap până în picioare cu un echipament special.

Xi Jinping la un spital din Beijing FOTO EPA-EFE

Xi Jinping, în prim-plan, în vizită la un spital din Beijing FOTO

Şi tot spre deosebire de liderul chinez, care a spus mereu că situaţia este gravă în ţara sa, preşedintele rus susţine, spre indignarea unor grupuri de medici, că „totul este sub control”. Un scandal a avut loc acum o săptămână în legătură cu moartea unei moscovite în vârstă de 79 de ani purtătoare a noului coronavirus, autorităţile declarând-o iniţial decedată de pneumonie, apoi de un cheag de sânge.

De fapt, preşedintele rus nu-şi poate permite să nu dea impresia că ţine situaţia sub control, în contextul în care vrea să modifice Constituţia prin referendum la 22 aprilie şi să organizeze o paradă militară grandioasă la 9 mai. Anularea celor două evenimente din cauza coronavirusului ar însemna o înfrângere usturătoare pentru regimul său. Iar câteva poze într-un echipament de protecţie prind bine în acest context, mai ales că încearcă să mobilizeze lumea să iasă la vot şi să-l valideze preşedinte pe viaţă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite