Explicaţia Rusiei pentru contaminarea cu radiaţii a unui medic care a tratat victimele accidentului nuclear: „crabii de la Fukushima“

Explicaţia Rusiei pentru contaminarea cu radiaţii a unui medic care a tratat victimele accidentului nuclear: „crabii de la Fukushima“

Oficiali ruşi din oraşul Arhanghelsk au admis că a fost găsit un izotop radioactiv în corpului unuia dintre medicii care au ajutat la tratarea victimelor recentului accident nuclear din nordul Rusiei. Cu toate că medicul a interacţionat cu pacienţi veniţi dintr-o zonă în care nivelul normal al radioactivităţii a fost depăşit de 16 ori, oficialii ruşi a pus identificarea izotopului radioactiv pe seama alimentaţiei medicului, relatează CNN.

Rusia a publicat protocolul secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnare

Rusia a publicat
protocolul secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnare

Guvernul rus a publicat protocolul secret al pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea acestuia, sporind diviziunile între ruşii care cred că singura opţiune de atunci a URSS-ului era să încheie acest pact cu Germania nazistă şi cei care sunt de părere că pactul l-a încurajat pe Hitler să invadeze Polonia şi să declanşeze cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Rusia intră în zodia alegerilor locale din septembrie în proteste masive şi represiuni puternice, chiar în momentul în care delegaţia sa a fost reprimită, prin modificarea regulamentului, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg, exact pe motiv de a proteja drepturile omului şi societatea civilă.

acum 2 luni · comentarii (40)

Ziua de 11 septembrie nu a marcat doar comemorarea tragicelor atacuri teroriste cunoscute ca 9/11 ci şi o serie de evenimente petrecute pe plan internaţional, printre care şi judecarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dosarului în care Ucraina acuză Federaţia Rusă de abuzuri comise în Penisula Crimeea, anexată în 2014 de către Moscova.

Cu reflexe formate în perioada Războiului Rece, comunitatea internaţională este mereu şi mai înainte de toate foarte atentă la disputele şi evoluţiile, într-adevăr cumplit de îngrijorătoare care sunt generate de reluarea în forţă a cursei pentru repopularea arsenalelor nucleare ale actorilor mai vechi sau mai noi.

acum 2 zile · comentarii (39)

Sâmbătă a fost o nouă zi de proteste la Moscova. În ciuda arestărilor masive – peste 2000 de persoane la 10 august, în cel mai mare protest public din 2012 – lumea continuă să iasă în stradă, sfidând maşinile cu gratii ce-şi aşteaptă arestaţii ridicaţi în stradă şi tunurile de apă plasate ostentativ în zona marilor proteste pentru descurajare.

acum 17 zile · comentarii (92)

Apare o miză formidabilă şi cu multiple deschideri, toate subsumate unui raţionament de putere pe care ruşii vor să-l etaleze în acest moment, demonstraţie a dorinţei lor din ce în ce mai vizibile de a se impune ca un element de forţă de care ar trebui neapărat să se ţină seama în ceea ce se face acum (deocamdată fără ei) prin refacerea hărţii globale de putere şi a reîmpărţirii zonelor majore de influenţă.

acum 24 zile · comentarii (23)

Declaraţia comună a Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi României, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop pare să fi fost trecută cu vederea de cei atenţi la evoluţiile geopolitice din Europa, continent divizat de existenţa concomitentă a realităţilor specifice Uniunii Europene şi a unui alt tip de mentalitate, la est de graniţa răsăriteană a NATO.

acum 27 zile · comentarii (4)

A făcut deja epocă explozia de la Arhangelsk a unui dispozitiv nuclear la 8 august. S-au lansat ipoteze, au fost contactaţi tehnicieni, experţi, s-a făcut o legătură majoră între explozie şi celebrele Arme Supreme, absolute şi de necontracarat ale lui Vladimir Putin, prezentate în martie 2018, în ajunul realegerii sale pentru un nou mandat de 6 ani, al patrulea, la conducerea Federaţiei Ruse.

acum 29 zile · comentarii (137)

Dacă nu recunoaşteţi personajele din poză să ştiţi că e vorba despre dictatorul sovietic Iosiv V. Stalin şi ministrul de externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, în timpul semnării tratatului de neagresiune între cele două regimuri totalitare din 23 august 1939. Anul acesta se vor împlini 80 de ani de la semnarea Pactului Stalin-Hitler, aşa cum e cunoscut de istorici.

luna trecuta · comentarii (173)

Norvegia, stat membru al NATO, a confirmat creşterea radiaţiilor în nordul propriului teritoriu, la graniţa cu Rusia, după explozia semnalată lângă Severodvinsk. Chiar dacă la Moscova există reacţii de liniştire a opiniei publice interne, cert este că oficialii din Arhanghelsk au promis locuitorilor din Nenoska că vor trimite doctori veniţi din capitala rusă.

luna trecuta · comentarii (57)

De multe ori, sunt remarcate doar produsele finale ale propagandei ruseşti, adică materialele apărute în mass-media. LARICS însă vă prezintă locurile în care propaganda rusă este elaborată. Astfel, începem o serie de analize a institutelor care promovează poziţia autorităţilor ruse. Primul pe listă este Institutul Rus de Studii Strategice (RISS, riss.ru).

acum 4 luni · comentarii (10)

Rusia este din nou subiectul unui scandal monstru, determinat de contaminarea masivă a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Ungaria. Alarma a fost trasă de către Belarus şi compania sa de transport şi distribuţie Gomeltransneft la 22 aprilie, când majoritatea statelor vizate sărbătoreau Paştele Catolic.

acum 5 luni · comentarii (16)

Războiul hibrid al Rusiei contra lumii nu se desfăşoară doar prin operaţiuni hibride cu componentă militară, prin operaţiuni informaţionale şi cibernetice. Ci le folosesc pe toate acestea într-o formă integrată, pentru a-şi atinge obiectivul.

acum 6 luni · comentarii (32)

Veaceslav Surkov, consilierul şi ideologul lui Vladimir Putin, a lansat, aşa cum o face periodic, un material în care anunţă perenitatea Putinismului, ca doctrină, şi noua ideologie de export a Rusiei, într-un material publicat în Novaya Gazeta.

acum 6 luni · comentarii (41)
Postari Recente