Vladimir Putin a supervizat lucrările de la Soci | vladimir putin

Vladimir Putin a supervizat lucrările de la Soci

Primul ministru rus Vladimir Putin a supervizat mersul lucrărilor de construcţie pentru instalaţiile Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, vizitând aeroportul, terminalul portuar de marfă, noua centură ocolitoare a oraşului şi patinoarele pentru întrecerile de hochei pe gheaţă şi patinaj artistic, transmit agenţiile de presă din Rusia.

Rusia va testa un avion de vânătoare în 2010

Rusia va testa un avion de vânătoare în 2010

La începutul anului 2010 armata rusă va testa un nou model de avion de vânătoare, intercepţie şi bombardament, anunţă joi publicaţia Izvestia, citându-l pe vicepremierul Serghei Ivanov. Caracteristicile tehnice ale noii aeronave de luptă sunt ţinute deocamdată în secret, informează AFP.

Rusia intră în zodia alegerilor locale din septembrie în proteste masive şi represiuni puternice, chiar în momentul în care delegaţia sa a fost reprimită, prin modificarea regulamentului, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg, exact pe motiv de a proteja drepturile omului şi societatea civilă.

acum 3 luni · comentarii (40)

Privind retrospectiv evoluţiile politice din Federaţia Rusă din ultimele luni, ajungem inevitabil în faţa a două evenimente care au marcat această perioadă: scrutinele electorale locale şi regionale din 8 septembrie, când s-au ales guvernatorii a 16 regiuni, 13 parlamente regionale, au fost reînnoite mandatele de cinci ani a 45 de deputaţi municipali din legislativul Moscovei,

acum 13 zile · comentarii (2)

Se poate să asistăm la începerea unui nou joc de influenţe în Orientul Apropiat şi care să poată, cel puţin în parte, reseta echilibrul politic din Israel şi, în acest caz, influenţa masiv modul în care se raportează ţările arabe şi din spaţiul mai larg musulman la ceea ce este acum capacitatea crescândă de influenţă a Federaţiei Ruse.

acum 29 zile · comentarii (80)

Ultimele gesturi ale Franţei, la nivelul preşedintelui Emmanuel Macron şi a ministrului său de externe, Jean-Yves Le Drian, vin să amplifice un zumzet de fond care dura de multă vreme la nivel european şi care avea acute peste Ocean, în tweet-urile preşedintelui Donald Trump.

acum 29 zile · comentarii (110)

Ziua de 11 septembrie nu a marcat doar comemorarea tragicelor atacuri teroriste cunoscute ca 9/11 ci şi o serie de evenimente petrecute pe plan internaţional, printre care şi judecarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dosarului în care Ucraina acuză Federaţia Rusă de abuzuri comise în Penisula Crimeea, anexată în 2014 de către Moscova.

luna trecuta · comentarii (5)

Cu reflexe formate în perioada Războiului Rece, comunitatea internaţională este mereu şi mai înainte de toate foarte atentă la disputele şi evoluţiile, într-adevăr cumplit de îngrijorătoare care sunt generate de reluarea în forţă a cursei pentru repopularea arsenalelor nucleare ale actorilor mai vechi sau mai noi.

luna trecuta · comentarii (39)

Sâmbătă a fost o nouă zi de proteste la Moscova. În ciuda arestărilor masive – peste 2000 de persoane la 10 august, în cel mai mare protest public din 2012 – lumea continuă să iasă în stradă, sfidând maşinile cu gratii ce-şi aşteaptă arestaţii ridicaţi în stradă şi tunurile de apă plasate ostentativ în zona marilor proteste pentru descurajare.

acum 2 luni · comentarii (92)

Apare o miză formidabilă şi cu multiple deschideri, toate subsumate unui raţionament de putere pe care ruşii vor să-l etaleze în acest moment, demonstraţie a dorinţei lor din ce în ce mai vizibile de a se impune ca un element de forţă de care ar trebui neapărat să se ţină seama în ceea ce se face acum (deocamdată fără ei) prin refacerea hărţii globale de putere şi a reîmpărţirii zonelor majore de influenţă.

acum 2 luni · comentarii (23)

Declaraţia comună a Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei şi României, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop pare să fi fost trecută cu vederea de cei atenţi la evoluţiile geopolitice din Europa, continent divizat de existenţa concomitentă a realităţilor specifice Uniunii Europene şi a unui alt tip de mentalitate, la est de graniţa răsăriteană a NATO.

acum 2 luni · comentarii (4)

A făcut deja epocă explozia de la Arhangelsk a unui dispozitiv nuclear la 8 august. S-au lansat ipoteze, au fost contactaţi tehnicieni, experţi, s-a făcut o legătură majoră între explozie şi celebrele Arme Supreme, absolute şi de necontracarat ale lui Vladimir Putin, prezentate în martie 2018, în ajunul realegerii sale pentru un nou mandat de 6 ani, al patrulea, la conducerea Federaţiei Ruse.

acum 2 luni · comentarii (137)

Dacă nu recunoaşteţi personajele din poză să ştiţi că e vorba despre dictatorul sovietic Iosiv V. Stalin şi ministrul de externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, în timpul semnării tratatului de neagresiune între cele două regimuri totalitare din 23 august 1939. Anul acesta se vor împlini 80 de ani de la semnarea Pactului Stalin-Hitler, aşa cum e cunoscut de istorici.

acum 2 luni · comentarii (174)

Norvegia, stat membru al NATO, a confirmat creşterea radiaţiilor în nordul propriului teritoriu, la graniţa cu Rusia, după explozia semnalată lângă Severodvinsk. Chiar dacă la Moscova există reacţii de liniştire a opiniei publice interne, cert este că oficialii din Arhanghelsk au promis locuitorilor din Nenoska că vor trimite doctori veniţi din capitala rusă.

acum 2 luni · comentarii (57)

De multe ori, sunt remarcate doar produsele finale ale propagandei ruseşti, adică materialele apărute în mass-media. LARICS însă vă prezintă locurile în care propaganda rusă este elaborată. Astfel, începem o serie de analize a institutelor care promovează poziţia autorităţilor ruse. Primul pe listă este Institutul Rus de Studii Strategice (RISS, riss.ru).

acum 5 luni · comentarii (10)

Rusia este din nou subiectul unui scandal monstru, determinat de contaminarea masivă a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Polonia, Slovacia, Germania, Cehia, Ungaria. Alarma a fost trasă de către Belarus şi compania sa de transport şi distribuţie Gomeltransneft la 22 aprilie, când majoritatea statelor vizate sărbătoreau Paştele Catolic.

acum 6 luni · comentarii (16)