Raport final: Piloţii aeronavei lui Kaczynski au vrut să aterizeze cu orice preţ, deoarece acesta "s-ar fi înfuriat" dacă se anula aterizarea

Raport final: Piloţii aeronavei lui Kaczynski au vrut să aterizeze cu orice preţ, deoarece acesta

Investigatorul rus Alexei Morozov i-a purtat pe jurnaliştii chemaţi la prezentarea raportului final asupra tragediei de la Smolensk prin ultimele minute de zbor ale aeronavei prezidenţiale poloneze. Concluziile anchetei sunt clare: echipajul de bord a fost supus unei presiuni din partea înalţilor oficiali prezenţi la bord şi a încercat o aterizare cu orice preţ, în ciuda avertismentelor primite de la turnul de control rusesc privind exi

Federaţia Rusă îşi continuă acţiunea agresivă pe toate meridianele, cu diferite mijloace, majoritatea din spectrul războiului hibrid. Dacă la început viza exclusiv spaţiul post-sovietic, acţiunile agresive ale Rusiei au început să vizeze spaţiile unde a avut baze militare şi interese, pentru ca ulterior să se extindă la nivelul întregii lumi. Şi nu mai este vorba acum doar despre război informaţional, aparent benign.

acum 18 zile · comentarii (71)

Din nefericire pentru noi toţi şi lumea în care urmează să trăiască generaţiile viitoare, s-a revenit la regulile de joc, de ameninţare şi presiune, specifice perioadei Războiului Rece. Altfel declarată definitiv încheiată deoarece comunismul pierduse partida şi Pax Americana urma să fie zodia sub care să înflorească noua eră de democraţie, înţelegere şi bunăstare universală.

acum 27 zile · comentarii (51)

Federaţia Rusă nu mai poate fi oprită, parcă de nimeni, în goana sa după ceea ce vrea ea sa fie o supremaţie militară şi strategică. Deşi au existat numeroase avertismente, deşi toată lumea vorbeşte despre imposibilitatea de a mai tolera evoluţiile, pe toate meridianele, zi de zi, se acumulează probe fără dubiu faţă de agresiunea Rusiei lui Putin împotriva lumii.

luna trecuta · comentarii (85)

Lumea se schimbă nu numai în SUA, dar şi în Europa, Orientul Mijlociu şi în Asia. Generalul McMaster, în funcţia de Consilier de Securitate Naţională al Preşedintelui SUA, în februarie 2018, spunea, la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: „geopolitica se întoarce, după vacanţa politică ce a urmat celui de-al Doilea Război Mondial“.

acum 2 luni · comentarii (20)

Şarada minciunilor legate de atacul rus cu gaz militar de luptă Noviciok la Salisbury, în Marea Britanie, împotriva fostului agent Serghei Skripal şi a fiicei sale, a fost spart şi expus definitiv săptămâna trecută prin trei întâmplări succesive:

acum 2 luni · comentarii (40)

Rusia a organizat cele mai ample manevre militare din 1981 încoace, totul în cadrul exerciţiului „Vostok 2018“ la care au fost invitate să participe mari unităţi din China şi Mongolia, transmiţând astfel un semnal imposibil de ignorat privind capacităţile militare pe care le poate reuni cooperarea dintre Statele Membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai. Iată trupele mobilizate de Rusia şi China:

acum 2 luni · comentarii (40)

Lângă noi, în nefericita Ucraină, de-abia acum poate începe Marele Război, eveniment major care poate marca, deocamdată, geografia spirituală a zonei, dar având un evident potenţial enorm de a genera cel mai periculos dintre toate conflictele posibile: Războiul pentru Adevărata Credinţă

acum 2 luni · comentarii (138)

Georgia a făcut recurs şi testat noi instrumente de abordare a cazului ocupării ilegale a unei părţi a teritoriului său, apărându-şi propria cetăţeni chiar dacă aflaţi într-o zonă necontrolată de către Tbilisi, uzând de instrumentele juridice ale Cartei Europene a Drepturilor Omului, în subsidiar aflându-se elemente mult mai importante de relevat într-un proces public.

acum 3 luni · comentarii (11)

Turbulenţe majore în Rusia determinate de ultimele valuri de sancţiuni americane, şi asta înainte de intrarea în vigoare în noiembrie a sancţiunilor împotriva Iranului. Costurile cele mai importante se acumulează pe piaţa financiară, la nivelul economiei şi a impactului social major al reformei pensiilor, menită să echilibreze situaţia.

acum 3 luni · comentarii (64)

Folosind diverse pretexte sau jocuri secunde aruncate pentru ca mass-media să poată fi realmente sufocată de informaţii periferice, dar spectaculoase, arhitecţii marii negocieri aflate în desfăşurare reuşesc să îndepărteze atenţia de la evenimentele care sunt cu adevărat importante şi a căror succesiune trebuie să fie pusă doar pe masa decidenţilor consideraţi ca relevanţi pentru lumea de mâine.

acum 4 luni · comentarii (15)

Nici nu s-au stins bine ecourile întâlnirii Trump-Putin de la Helsinki, acolo unde Preşedintele american a părut nostalgic şi dornic să reconstruiască lumea bipolară, ridicând nepermis şi inacceptabil de mult Rusia în prim planul lumii internaţionale, că au şi apărut ştirile în cascadă care arată unde şi cum

acum 4 luni · comentarii (49)
Postari Recente