Opozantul rus Mihail Hodorkovski: Occidentul se teme de Putin şi ezită să se implice mai activ de partea Ucrainei de teama unui război la scară largă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opozantul rus Mihail Hodorkovski
Opozantul rus Mihail Hodorkovski

Politicienii occidentali nu sunt pe deplin conştienţi de pericolul războiului Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, prin urmare blochează furnizarea rapidă de arme pentru Forţele Armate ale Ucrainei, temându-se o escaladare. Această poziţie este complet stupidă, a declarat opozantul rus Mihail Hodorkovski, citat de UNIAN.

Potrivit acestuia, Occidentul încă se teme de dictatorul rus Vladimir Putin. În acelaşi timp, Putin crede deja că este în război cu Occidentul în Ucraina.

”Cred că politicienilor occidentali le este frică de Putin. Ei cred că nu sunt în război. Din această cauză, ei cred, de asemenea, că furnizarea de anumite arme poate escalada tensiunile. Aceasta este o mare prostie. Din punctul de vedere al lui Putin, politicienii şi ţările occidentale sunt deja în război cu Rusia”, a spus Hodorkovski.

Opozantul a spus că scopul principal al lui Putin este să jefuiască Ucraina. Amploarea violenţei şi opresiunii din partea ocupanţilor ruşi nu este o agresiune militară, ci o agresiune personală împotriva femeilor şi copiilor.

”O parte a populaţiei spune că Uniunea Sovietică trebuie restaurată. Restul populaţiei spune: sunt fascişti şi nazişti. De fapt, acesta este doar un jaf. Pentru eşalonul superior rus, aceasta este o oportunitate de a fura bani din bugetul de stat ucrainean. La nivel mediu, ei vor doar să pună mâna pe pământ şi să recolteze, iar la nivelul de jos, vor doar să fure iPad-uri şi lenjerie”, a subliniat Hodorkovski.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite