Opozant rus: Kremlinul îl intimidează pe Navalnîi pentru a nu se întoarce în Rusia

Opozant rus: Kremlinul îl intimidează pe Navalnîi pentru a nu se întoarce în Rusia

Aleksei Navalnîi, în prim-plan FOTO Arhivă

Kremlinul încearcă să-l intimideze pe Aleksei Navalnîi pentru a-l descuraja să se întoarcă în Rusia după ce îşi va reveni după otrăvire, a acuzat Leonid Volkov, un apropiat al opozantului rus.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se află la tratament în Germania, unde a fost transportat după ce şi-a pierdut cunoştinţa în Siberia, în august, echipa sa a constatat că executorii judecătoreşti au îngheţat conturile sale bancare şi au pus sechestru pe apartament.

În plus, Kremlinul l-a acuzat pe Navalnîi că lucrează pentru serviciile secrete americane, rostogolind ideea că ar putea fi declarat vinovat de înaltă trădare.

„Vedem tot felul de intimidări din partea lor: să-i sechestrăm apartamentul, să deschidem anchete pentru trădare de stat”, a declarat Leonid Volkov, un membru important al echipei lui Navalnîi.

„Este clar că toate acestea sunt doar făcături, menite să-l intimideze”, a adăugat el, citat de Reuters.

Aceste presiuni contrazic asigurările date de Kremlin prin purtătorul său de cuvânt precum că Navalnîi este liber să revină în Rusia.

Aflat în prezent în Germania, unde se recuperează în urma otrăvirii cu Noviciok, opozantul rus spune că vrea să se întoarcă în ţara sa şi să lupte cu regimul Putin în alegeri.

Navalnîi şi anturajul său sunt convinşi că ordinul otrăvirii a venit direct de la preşedintele rus Vladimir Putin.

„Până la 20 august noi nu ne puteam imagina că în Rusia modernă Putin poate da ordin ca Navalnîi să fie otrăvit cu Noviciok. Este o nouă realitate, cu care va trebui să ne obişnuim”, a declarat Volkov.

Interzis în alegeri şi arestat în repetate rânduri, Aleksei Navalnîi a intrat în comă la 20 august la bordul unui avion cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova. La insistenţele famieliei sale, opozantul a fost evacuat două zile mai târziu la Berlin pentru a primi îngrijiri medicale.

Kremlinul neagă că s-ar afla în spatele otrăvirii, în timp ce Evgheni Prigojin, un fost puşcăriaş aflat în slujba lui Putin sub statutul de om de afaceri, jură să-l ruineze pe opozant, imputându-i faptul că i-a adus un prejudiciu de aproape un milion de euro.

Leonid Volkov afirmă că Navalnîi se va întoarce totuşi în Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările