SUA în alertă. Ofensiva Rusiei pe piaţa de armament. Ce avion supermodern vor ruşii să le dea turcilor

SUA în alertă. Ofensiva Rusiei pe piaţa de armament. Ce avion supermodern vor ruşii să le dea turcilor

Su-35

Rusia forţează poziţia sa de furnizor de armament şi încearcă să scoată SUA din joc pe flancul estic al NATO. Astfel, pe lângă rachetele S-400, ruşii le oferă turcilor şi avioane de luptă de mare capacitate.

Su-35 sunt vârf de gamă pentru aviaţia rusă şi Kremlinul este gata să le ofere regimului Erdogan, ca preţ pentru scoaterea din joc a SUA, principalul furnizor de armament pentru Turcia. Erdogan ar vrea şi avioane de generaţia a cincea, Su-57.

SUA deja a protestat la achiziţia de către regimul Erdogan a rachetelor S-400, spunând că nu sunt compatibile cu strategia NATO.

Relaţiile dintre Turcia şi Rusia pe parte militară s-au deteriorat după acuzele lui Erdogan că amercicanii îl sprijină pe disidentul Fatih Gulen.

Şeful Serviciului federal pentru cooperare militaro-tehnică, Dmitri Şugaiev, că în cazul în care Turcia manifestă interes, există opţiunea avioanelor Su-35, opţiune ce poate fi analizată."
 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a avansat în cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin din august şi varianta avioanelor de luptă Su-57.

Regimul Erdogan vrea să arate SUA că ar putea achiziţiona aceste avioane care să substituie avioanele americane F-35.

Şugaiev a declarat pentru agenţia Interfax: "O posibilă livrare către Turcia a avioanelor de luptă Su-57 va fi analizată după ce cerinţele armatei ruse vor fi satisfăcute cu avioanele de luptă de generaţia a cincea."
 
Până în anul 2028, Ministerul Apărării din Rusia va avea un număr de 76 de avioane de luptă Su-57. Şugaiev a adăugat că Rusia poate oferi Turciei avioane de luptă Su-35 în locul avioanelor de luptă Su-57. "Dacă partea turcă va manifesta interes, partea rusă este pregătită să analizeze opţiunea livrării avioanelor de luptă Su-35".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările