Un zbor de evacuare, anulat înainte de decolare după ce guvernul rus a decis suspendarea tuturor zborurilor internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeronavă Aeroflot FOTO EPA-EFE

Zeci de cetăţeni americani sunt blocaţi la Moscova după ce un avion de evacuare către New York a fost consemnat la sol înainte de decolare după ce Rusia a anunţat brusc suspendarea zborurilor internaţionale.

Cursa Aeroflot urma să repatrieze cetăţeni americani şi să se întoarcă din SUA cu cetăţeni ruşi.

Rusia a anunţat vineri după- amiază că începând de sâmbătă dimineaţa toate zborurile internaţionale către şi dinspre Rusia vor fi sistate.

Zborul a fost anulat deşi pasagerii erau deja îmbarcaţi. Unii dintre ei aşteaptă de câteva zile în aeroport ocazia de a lua un zbor spre SUA.

„Eram deja în aeronavă când operatoarea de zbor ne-a anunţat că nu mai decolăm, zborul a fost anulat de guvernul rus. Nu ni s-a spus nimic. Nu putem nici măcar să ne luăm banii înapoi, ci doar să schimbăm pentru o altă zi. Echivalent cu a spune că nu o să mai zburăm, întrucât nimeni nu ştie când va fi în regulă să călătorim”, spune Nicholas Mackay, un fotograf care trăieşte în Rusia, dar merge în SUA la tatăl lui bolnav de cancer.

Un clip distribuit de fratele său surprinde pasageri furioşi după ce au primit vestea.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei americane a transmis: „Ambasada SUA a aflat de anularea inexplicabilă a cursei Aeroflot către New York. Aeronava era plină de cetăţeni americani nerăbdători să se întoarcă acasă. Aşteptăm explicaţiile Federaţiei ruse. Încercăm să găsim soluţii pentru a-i aduce acasă”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite