O profesoară din Rusia a fost dată afară din cauza fotografiilor în costum de baie de pe Instagram

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruşii de pe reţelele sociale s-au aliat în sprijinul unei profesoare care şi-a pierdut slujba după ce pe Instagram au apărut mai multe fotografii cu aceasta în costum de baie, relatează BBC.

Viktoria Popova, în vârstă de 26 de ani, a fost demisă de la o şcoală din Omsk pentru că „a arătat o lipsă de respect faţă de şcoală şi profesie”, potrivit Siberian Times.

Decizia de a o concedia a fost luată după ce pe Instagram au apărut mai multe fotografii cu profesoare în costum de baie, deşi acestea au fost şterse ulterior.

De atunci, peste 3.000 de persoane au postat fotografii pe Instagram în care aceştia apar în costume de baie pentru a protesta împotriva deciziei, folosind hashtag-ul „şi profesorii sunt oameni”.

Cea mai mare parte din reacţiile online din Rusia au fost pozitive, utilizatorii spunând că concedierea profesoarei este „un exemplu de ipocrizie excesivă, prostie şi idioţeni”. Un alt utilizator a scris că „noi suntem profesori, dar şi oameni, de aceea avem dreptul să arătăm diferit în afara şcolii şi pe reţelele noastre sociale”.

O altă persoană a reamintit că a existat la un moment dat „un moment în care nu erai nevoit să te protejezi din motive prosteşti”, criticând şcoala pentru decizia luată.

Imagine indisponibilă

Există însă şi reacţii din cealaltă tabără, unii utilizatori spunând că pozele au fost doar „o scuză pentru a se afişa într-un costum de baie”, în timp ce alţii sunt de părere că „femeile se afişeasă goale” pe Instagram.

O altă persoană, profesoară la aceeaşi şcoală, a scris că „nu este normal. Profesorii sunt şi ei oameni, dar aceşti oameni sunt educatori”.

„Da, există o sferă privată a vieţii! Dar cum i-aţi privi pe profesori dacă ar bea în spatele şcolii, ar fuma iarbă sau s-ar lua la bătaie cu alţii? De ce nu ? Şi eu sunt oameni”, a precizat profesoara.

După ce fotografiile s-au răspândit online, guvernul regiunii Omsk a anunţat că Popova ar putea reveni la vechea slujbă, declarând că „a fost decisă problema cu angajarea lui Viktoria: ea poate continua să lucreze la aceasta şcoală sau la o alta, după bunul plac”.

Totuşi, profesoara s-ar putea reprofila, întrucât aceasta a fost curtată şi de alte domenii. O agenţie rusească de modeling, Plus Size Omsk a contactat-o online, rugând-o pe „superba Viktoria” să se alăture echipei din iulie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite