O parte din activiştii Greenpeace arestaţi în Rusia au fost eliberaţi

O parte din
activiştii Greenpeace arestaţi în Rusia au fost eliberaţi

Faiza Oulahsen. FOTO: AP

Un tribunal din Rusia a decis miercuri eliberarea a încă trei activişti Greenpeace, arestaţi în septembrie, printre care şi căpitanul navei, americanul Peter Wilcox, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul săptămânii 19 activişti ai organizaţiei non-guvernamentale au fost eliberaţi

Peter Wilcox, Faiza Oulahsen şi Alexandra Harris au fost eliberaţi după ce şi-au plătit cauţiunea care se ridica la două milioane de ruble, aproape 45.000 de euro, pentru fiecare dintre ei.

„Le mulţumesc tuturor celor care au cerut eliberarea noastră, pentru că ne-aţi dat speranţă”, a declarat la ieşire Faiza Oulahsen. Întrebată de o rudă aflată în sala de judecată despre ceea ce va face când va fi liberă, Oulahsen a declarat că: „Vreau să mă pot bucura că pot merge mai mult de trei metri, nu ca în celulă, şi de aer proaspăt”.

De asemenea, brazilianca Ana Paula Alminhana Maciela fost eliberată miercuri, după ce tribunalul din Rusia a decis cu o zi înainte eliberarea sa pe cauţiune, a anunţat Greenpeace pe contul său de Twitter.

Audierile activiştilor Greenpeace au început de luni când s-au prezentat în sălile de judecată din Sankt-Petersburg, jumătate dintre aceştia putând fi eliberaţi după plata cauţiunilor în primele două zile.

Reprezentanţii Greenpeace au anunţat de la început că vor plăti cauţiunile, dar au subliniat că acest caz nu va rămâne aşa în acest stadiu, lăsând să se înţeleagă că îi vor acţiona în instanţele internaţionale pe oficialii ruşi.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările