O nouă ameninţare cu armele nucleare lansată de Medvedev: „Ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume este absurdă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Medvedev a ameninţat din nou cu armele nucleare FOTO AFP
Dmitri Medvedev a ameninţat din nou cu armele nucleare FOTO AFP

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a lansat, miercuri, 6 iulie, un avertisment cu privire la sancţiunile luate împotriva ţării sale, ca urmare a declanşării invaziei din Ucraina.

„Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", a scris pe contul său Telegram actualul vicepreşedinte al Consiliu de Securitate al Rusiei.

Declaraţia acestuia vine în contextul în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează asupra unor presupuse crime de război comise în Ucraina.

Acuză SUA 

Dmitri Medvedev a acuzat, de asemenea, SUA că vor să aducă Rusia în faţa instanţelor internaţionale, cu toate Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele pe care le-a purtat în lume. 

Medvedev a fost preşedinte din 2008 până în 2012, când Vladimir Putin a părăsit pentru o perioadă Kremlinul, din cauza limitei privind numărul de mandate prezidenţiale consecutive, pentru a conduce guvernul, potrivit Agerpres. Acesta a mai fost premier în perioada 2012 - 2020.

Deşi era considerat un  om politic moderat, acesta s-a remarcat ca unul dintre cei mai mari susţinători ai invaziei din Ucraina şi un oponent al ţărilor occidentale. 


Vă recomandăm să mai citiţi şi 

Ce sunt bombele cu fosfor, armele care ard corpul până la os. Rusia, acuzată de ucraineni că le-a folosit în atacuri asupra civililor

Un apropiat al lui Kadîrov susţine că cecenii „vor merge înainte până la Berlin” dacă „Putin nu îi va opri” VIDEO

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite