O jurnalistă din Rusia a fost arestată după ce a vorbit despre moartea civililor din Mariupol

O jurnalistă din Rusia a fost arestată după ce a vorbit despre moartea civililor din Mariupol

Foto: Daily Mail

Maria Ponomarenko este angajata RushNews şi riscă pedeapsa cu închisoare după ce a fost învinovăţită de autorităţile ruse de răspândirea unor informaţii false după ce a povestit despre crimele comise în Mariupol, scrie Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalista a vorbit despre moartea civililor din Mariupol. Ea a fost arestată în Rusia şi a fost încătuşată fiind dusă în faţa magistraţilor, într-o audiere care s-a desfăşurat pe 25 aprilie, potrivit Daily Mail
 
Maria Ponomarenko rămâne în custodia autorităţilor ruse până miercuri, când va avea loc o nouă înfăţişare în faţa instanţei, conform mesajelor distribuite pe Telegram. 
 
Parlamentul Rusiei a adoptat luna trecută o lege privind răspândirea ştirilor false, cei care împrăştie informaţii pe care Moscova le consideră „false” riscă 15 ani de închisoare. Conform aprecierii autorităţilor locale, circa 100.000 de oameni sunt blocaţi în Mariupol, de când oraşul a fost asediat de trupele ruse la 1 martie. 
 
De asemenea, se crede că peste 20.000 de oameni au murit în timpul bombardamentului. 
 
Fabrica Azovstal este considerată ultimul bastion al rezistenţei ucrainenilor din oraşul-port de la Marea Azov, ea găzduieşte soldaţi ai Kievului şi civili. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările