O informaticiană rusoaică, arestată la Genova. Poliţia italiană: „O mamă liniştită în aparenţă, dar pasionată de infracţiuni şi criptomonede”

O informaticiană rusoaică,
arestată la Genova. Poliţia italiană: „O mamă liniştită în aparenţă, dar pasionată de infracţiuni şi criptomonede”

FOTO Arhivă

O rusoaică în vârstă de 40 de ani, expertă în informatică, a fost arestată luni la Genova, în nord-vestul Italiei, acuzată că face parte dintr-o grupare internaţională care clonează carduri bancare şi cu privire la faptul că schimba banii furaţi în cripromonede.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În viaţa de zi cu zi era o mamă liniştită, dar, în realitate, în spatele unei aparente normalităţi, se ascunde un hacker. Ea este de fapt un inginer informatician cu o pasiune faţă de infracţiuni şi cripromonede”, denunţă într-un comunicat poliţia.

Femeia crea identităţi false şi fura bani cu ajutorul unor carduri bancare clonate, iar apoi folosea aceşti bani pentru a cumpăra smartphone-uri de ultimă generaţie sau material informatic ultramodern.

Acest material era apoi fie trimis în Rusia, la alţi membri ai grupării criminale, fie revândut pe site-uri de comerţ online, se precizează în comunicat.

Banii câştigaţi în acest fel „erau apoi schimbaţi prin achiziţionarea de criptomonede”, potrivit poliţiei.

Poliţia a confiscat la domiciliul femeii - a cărei identitate nu a dezvăluit-o - sute de carduri de credit şi o mare cantitate de material informatic, transmite AFP, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările