O celebră jurnalistă din  Rusia părăseşte ţara de teamă să nu aibă soarta ziaristei Anna Politkovskaia

O celebră jurnalistă din  Rusia părăseşte ţara de teamă să nu aibă soarta ziaristei Anna Politkovskaia

Iulia Latînina

Un proeminent jurnalist rus şi vocal critic al guvernului, Iulia Latînina, în vârstă de 53 de ani,  a anunţat că părăseşte ţara, temându-se pentru siguranţa sa şi este puţin probabil să se întoarcă într-un viitor apropiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unui interviu acordat postului de radio „Ecoul Moscovei”, unde a fost gazda unei emisiuni săptămânale de dezbateri politice, jurnalista a declarat că, recent, a fost ţinta mai multor atacuri, inclusiv incendierea maşinii sale parcată în apropierea casei de lemn, relatează corespondentul BBC.
 
Luna viitoare se împlinesc 11 ani de când jurnalista rusă Anna Politkovskaia, una dintre cele mai vehemente contestatare ale politicii Kremlinului, a fost asasinată, la Moscova, în faţa liftului din blocul unde locuia. 
 
Organizatorul asasinatului jurnalistei ruse Anna Politkovskaia a decedat, vara aceasta, în închisoare, unde ispăşea o pedeapsă pe viaţă.
 
Lom-Ali Gaitukaiev, de origine cecenă, găsit vinovat de organizarea în octombrie 2006 a asasinării jurnalistei de investigaţii, a încetat din viaţă în urma unei maladii a ficatului, a declarat avocata sa Elena Harionovskaia, citată de agenţia de presă Interfax.
 
citeste totul despre: