O apropiată a lui Putin a dezvăluit situaţiile în care Rusia ar folosi armele nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Matvienko si Vladimir Putin FOTO AFP
Valentina Matvienko si Vladimir Putin FOTO AFP

O apropiată a preşedintelui Vladimir Putin şi preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko a afirmat, joi, că Rusia va utiliza armele nucleare exclusiv în cazul unui atac nuclear asupra sa şi a afirmat că Rusia este o „ţară civilizată” care ştie că un război nuclear semnifică „sfârşitul planetei noastre”, relatează EFE şi Interfax.

Matvienko a punctat în cadrul unei conferinţe de presă că Rusia a hotărât „în mod precis şi strict cazurile exclusive în care acestea pot fi utilizate doar ca răspuns (Să dea Domnul ca asta să nu se întâmple niciodată!) la un atac nuclear”, notează Agerpres

„Ne comportăm ca o ţară civilizată şi o facem deschis, o spunem public şi respectăm cu stricteţe angajamentele asumate şi facem totul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple”, a mai declarat ea. 

Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, cea care a semnat, formal, actul de război al lui Putin împotriva Ucrainei, a afirmat că este „inadmisibil” să se vorbească despre un posibil atac nuclear. 

„Orice persoană sănătoasă la cap, mai ales dacă este politician, înţelege că un război nuclear (...) este sfârşitul civilizaţiei umane, pur şi simplu sfârşitul planetei noastre”, a conchis Valentina Matvienko. 

Este vorba despre o evoluţie a întâmplărilor „care nu pot fi nici discutate şi nici imaginate în cel mai negru coşmar”, a mai adăugat aceasta. 

De asemenea, Dmitri Medvedev, fostul preşedinte rus şi vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a afirmat, miercuri, 6 iulie, că „numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii", declaraţia vine în contextul în care Curtea Penală Internaţională cercetează presupuse crime de război comise în Ucraina. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite