O absolventă de la un liceu din Rusia a strigat la microfon în timpul serbării de final de an „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”

O absolventă de la un liceu din Rusia a strigat la microfon în timpul serbării de final de an „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”

FOTO: Captură Video

O absolventă de clasa a XI-a de la un liceu din republica rusească Daghestan a strigat la microfon în timpul serbării de final de an „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”, când a mers să-şi ia premiul, relatează duminică ziarul ucrainean Pravda, care publică imagini cu gestul fetei.

În imaginile publicate de proiectul media rusesc „Republic” pe Telegram şi preluate de Pravda, se aude cum adolescenta, vizibil emoţionată după ce şi-a luat diploma, strigă în rusă: „Nu războiului! Libertatea Ucrainei! Putin este diavolul!”. În acelaşi timp, o parte din elevi au început să aplaude, potrivit imaginilor.

Ulterior, canalele de Telegram din presa prorusă au început să răspândească informaţii conform cărora împotriva şcolii s-a deschis o anchetă pentru „discreditarea armatei ruse”, urmând ca unitatea de învăţământ să primească o amendă. 

De asemenea, pe numele mamei adolescentei a fost întocmit un proces-verbal administrativ pentru „neîndeplinirea obligaţiilor părinteşti pentru creşterea copilului”, potrivit libertatea.ro. 

Mai târziu, canalul local de telegrame pro-Kremlin Daghestan News a publicat imagini video cu adolescenta şi mama ei, în care femeia şi-a exprimat sprijinul pentru război şi Putin şi a cerut scuze că a neglijat educaţia fiicei sale. Ambele au motivat fapta prin faptul că absolventa ar fi fost stresată din cauza examenelor şi că s-ar fi certat cu mama ei şi, prin urmare, a comis o faptă nesăbuită.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările