Norvegia anunţă că Rusia s-a aflat în spatele unui atac cibernetic purtat recent împotriva Parlamentului său

Norvegia anunţă că Rusia s-a aflat în spatele unui atac cibernetic purtat recent împotriva Parlamentului său

FOTO Arhivă

Rusia s-a aflat în spatele atacului cibernetic purtat împotriva Parlamentului norvegian în august, a anunţat marţi ministrul de Externe al ţării scandinave, Ine Eriksen Soereide.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În baza informaţiilor de care dispune în prezent Guvernul, apreciem că Rusia se află în spatele acestui act”, a afirmat şefa diplomaţiei norvegiene într-un comunicat.

Parlamentul norvegian comunicase la 1 septembrie că a fost ţinta unui atac cibernetic în săptămâna precedentă, în urma căruia conturile de e-mail ale mai multor deputaţi şi angajaţi au fost piratate, notează Reuters, potrivit Agerpres.

La acea vreme, autorităţile norvegiene nu au declarat cine s-ar putea afla în spatele acestui atac informatic.

„Este un eveniment grav care a vizat cea mai importantă instituţie democratică a noastră”, a subliniat Soereide fără a anunţat eventuale măsuri împotriva Rusiei.

Moscova nu a comentat deocamdată anunţul făcut de Oslo.

Cele două capitale s-au aflat recent într-un scandal diplomatic cu iz de spionaj. MAE norvegian a declarat persona non grata un diplomat rus pe motivul că încerca să obţină informaţii militare, iar MAE rus a luat o măsură similară împotriva unui diplomat norvegian.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările