Niciun avion nu survolează spaţiul aerian al Ucrainei după ce Rusia a prelungit interdicţia de zbor la graniţă

Niciun avion nu survolează spaţiul aerian al Ucrainei după ce Rusia a prelungit interdicţia de zbor la graniţă

FOTO: captura Flightradar24.com

Agenţia Federală pentru Transportul Aerian din Federaţia Rusă a decis să prelungească interdicţia de zbor pe toată lungimea graniţei cu Ucraina. Decizia a fost luată încă din prima zi a invaziei Ruse şi acum a fost prelungită până pe 25 mai şi vizează 11 aeroporturi din zona de sud şi centrală a Federaţiei ruse, anunţă Rosaviaţia.

Printre aeroporturile vizate de interdicţie se numără cele din Belgorod, Voronej, Anapa, Krasnodar, Rostov-pe-Don, toate situate în imediată apropiere de graniţa cu Ucraina, potrivit Digi24.  

Autorităţile ruse au declarat în mai multe rânduri că armata controlează întreaga frontieră, cu toate acestea, de la declanşarea invaziei au fost raportate mai multe explozii în regiunile limitrofe Ucrainei. Guvernatorii regiunii le-au catalogat ca fiind accidente cauzate de nerespectarea normelor de siguranţă, scuză folosită şi în cazul scufundării crucişătorului Moskva.

La rândul lor, oficialii ucraineni, întrebaţi despre exploziile de la obiectivele strategice din Federaţia Rusă, au declarat că aceste „accidente” vor continua pe teritoriul Federaţiei Ruse atâta timp cât regimul de la Moscova va continua invazia în Ucraina.

Chiar dacă oficialii de la Moscova nu au spus niciodată care sunt motivele pentru care interzic avionelor civile să zboare în zonele limitrofe războiului, analiştii internaţionali vorbesc despre incapacitatea Federaţiei Ruse de a-şi securiza spaţiul aerian de la graniţa cu Ucraina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările