Moscova respinge acuzaţiile lui May cu privire la Skripal drept un „spectacol de circ în Parlamentul britanic“

Moscova respinge acuzaţiile lui May cu privire la Skripal drept un „spectacol de circ în Parlamentul britanic“

Serghei Skripal FOTO AFP

Moscova a respins luni drept un ”spectacol de circ” acuzaţiile Londrei potrivit cărora Rusia se face vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skropal şi a fiicei acestuia, Iulia, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzaţiile vizând Rusia reprezintă ”altă campanie de informaţii şi politică bazată pe provocare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, citată de agenţii ruse de presă.

Zaharova a catalogat drept un ”spectacol de circ în Parlamentul britanic” acuzaţiile premierului britanic Theresa May, potrivit cărora probele de până în prezent arată o implicare rusă ”foarte probabilă”.

May a declarat luni în Parlament, la Londra, că Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic cunoscut sub numele de ”novicioc”, o armă dezvoltată în Uniunea Sovietică la sfârşitul Războiului Rece.

Premierul britanic a avertizat luni că, în cazul în care va fi dovedit, evetualul amestec al statului rus va fi considerat o ”utilizare ilegală a forţei de către statul rus împotriva Regatului Unit”.

Şefa Guvernului britanic i-a dat termen ambasadorului rus, convocat să dea explicaţii, să răspundă acuzaţiilor până la sfârşitul zilei de marţi.
citeste totul despre: