Moscova răspunde şi expulzează 20 de diplomaţi cehi: „Praga şi-a întrecut stăpânii de peste ocean”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie poartă steagul UE în cadrul protestelor din faţa ambasadei Rusiei în Cehia după ce spioni ruşi au fost acuzaţi de explozia la un depozit de muniţii în 2014 FOTO EPA-EFE
O femeie poartă steagul UE în cadrul protestelor din faţa ambasadei Rusiei în Cehia după ce spioni ruşi au fost acuzaţi de explozia la un depozit de muniţii în 2014 FOTO EPA-EFE

Rusia a anunţat că va expulza 20 de diplomaţi ai Republicii Cehe de pe teritoriul ţării, după ce Praga a expulzat sâmbătă 18 diplomaţi ruşi.

Serviciile de informaţii ale Cehiei susţin că diplomaţi expulzaţi sunt de fapt spioni ruşi. Mai mult, aceştia sunt suspectaţi de autorităţile de Praga că au fost implicaţi într-o explozie de la un depozit de armament de pe teritoriul ceh care a avut loc în 2013.

Moscova i-a înştiinţat pe diplomaţi cehi că au o singură zi la dispoziţie să părăsească ţară, în timp ce Cehia a acordat sâmbătă 72 de ore diplomaţilor ruşi declaraţi indezirabili, conform BBC.

Ministerul de Externe rus a calificat decizia Cehiei drept una „fără precedent” şi „o acţiune ostilă”.

„În dorinţă de a face pe plac Statelor Unite în contextul recentelor sancţiuni americane împotriva Rusiei, autorităţile cehe, cel puţin în această privinţă, şi-au întrecut stăpânii de peste ocean”, a anunţat MAE rus într-un comunicat de presă.

Luni, miniştrii de externe ai ţărilor membre U.E. vor discuta acuzaţiile făcute de autorităţile cehe cu privire la implicarea Rusiei în explozia din 2014. 

Citeşte şi:

Rusia ameninţă cu represalii după măsura „fără precedent” a Cehiei de expulzare a diplomaţilor ruşi. Miza exploziei la depozitul de muniţii

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite