Moscova, furioasă pe deciziile de la summitul NATO de la Madrid: Demonstrează „agresivitate” faţă de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Riabkov FOTO EPA-EFE
Serghei Riabkov FOTO EPA-EFE

Summitul NATO de la Madrid demonstrează agresivitatea Alianţei Nord-Atlantice faţă de Rusia, acuză miercuri adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov, care denunţă extinderea blocului militar occidental în Finlanda şi Suedia drept „profund destabilizatoare”, relatează AFP.

„Summitul de la Madrid consolidează direcţia unei îndiguiri agresive a Rusiei de către blocul” atlantic, declară agenţiilor ruse de presă Riabkov.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat miercuri că Alianţa consideră Rusia drept o „ameninţare directă” la adresa coaliţiei militare din Occident.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că Statele Unite urmează „să-şi consolideze poziţionarea militară în Europa”.

Occidentul a decis să-şi consolideze mijloacele miltare deoarece Rusia şia atacat în februarie vecinul ucrainean - o ţară canddată la NATO şi la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

Această ofensivă a determinat Finanda şi Suedia să ceară să intre în NATO - aderări care urmează să fie anunţate în cadrul summitului de la Madrid, consolidând astfel Alianţa la frontierele Rusiei.

„Noi considerăm lărgirea Alianţei drept profund destabilizatoare în afacerile internaţionale. Ea nu consolidează nici securitatea celor care lărgesc, nici pe cea a celor care aderă şi nici pe a celor consideră Alianţa drept o ameninţare”, estimează Riabkov.

Invazia Ucranei a fost jusficată de către Rusia prin necesitatea de a respinge influenţa NATO la frontierele ruseşti.

În prezent, statele membre NATO înarmează Kievul să lupte împotriva armatei ruse.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite