Moscova avertizează că eventuale sancţiuni americane ar perturba o posibilă cooperare Rusia-SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministerul rus de Externe a anunţat joi că impunerea de sancţiuni Rusiei de către SUA pentru acuzaţiile de atacuri informatice ar reprezenta o tentativă de a perturba o posibilă cooperare între cele două ţări, relatează Reuters, citând agenţia RIA.

De asemenea, potrivit sursei citate, MAE rus a atras atenţia că orice noi sancţiuni ar putea fi anulate de Donald Trump, care îi va urma în funcţie lui Barack Obama pe 20 ianuarie.

Administraţia Obama este aşteptată să anunţe o serie de măsuri la adresa Rusiei ca urmare a atacurilor informatice care au vizat organizaţii ale Partidului Democrat înainte de alegerile prezidenţiale din data de 8 noiembrie, atacuri care au fost puse pe seama Rusiei.

Pe de altă parte, preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a sugerat miercuri că SUA şi Rusia ar trebui să renunţe la controversa privind atacurile informatice asupra Partidului Democrat, care ar fi avut ca scop să îl favorizeze pe republican în cursa pentru Casa Albă.

Întrebat de reporteri dacă Statele Unite ar trebui să impună sancţiuni Rusiei, Trump a răspuns: „Cred că ar trebui să ne vedem de vieţile noastre. Cred că vieţile au fost complicate în foarte mare măsură de computere. Întreaga epocă a computerelor a făcut ca nimeni să nu ştie exact ce se întâmplă“.

Trump a făcut aceste declaraţii la Mar-a-Lago, complexul său hotelier din Florida, unde îşi petrece Sărbătorile de iarnă, notează News.ro.

Totodată, el a afirmat că nu este la curent cu declaraţiile făcute de senatorul republican Lindsey Graham, care a spus că Rusia şi preşedintele Vladimir Putin ar trebui să se aştepte la sancţiuni dure pentru atacurile informatice.

Recent, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că „nu crede“ în concluziile Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) potrivit cărora Rusia ar fi intervenit în alegerile pentru Casa Albă în favoarea sa.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite